• onze waardering

De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley RECENSIE

Recensie: De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

Detective Jazz Hunter is na een nare scheiding Londen en haar baan bij de Criminele Inlichtingendienst ontvlucht. Als er op een kostschool in de buurt van haar nieuwe woonplaats een leerling dood wordt aangetroffen verleent Jazz haar oude baas een gunst en probeert De geheimen van de kostschool te ontrafelen. Wat uiteindelijk een veel groter mysterie blijkt te zijn dan ze had verwacht. En daarnaast probeert ze ook haar nieuwe leven op te bouwen en heeft ze een aantal moeilijke keuzes te maken.

Het verhaal van De geheim van de kostschool zit goed in elkaar, het is voornamelijk in de tegenwoordige tijd geschreven en heeft dus niet de dubbele verhaallijn in heden en verleden waar Lucinda Riley zo bekend mee is geworden. Af en toe zit er wel een flashback in, nodig voor de volledigheid voor het verhaal, maar het merendeel speelt zich chronologisch af. Naast het hoofdverhaal, het oplossen van de dood van de kostschooljongen, spelen er meerdere verhaallijnen. Bijvoorbeeld het verhaal van de vrijwel tegelijk overleden docent van de kostschool, het leven van een van de leerlingen van de school, maar ook het privéleven van Jazz. Door deze verschillende verhalen is er veel afwisseling en blijft het geheel spannend. Het is bewonderingswaardig hoe Lucinda Riley dit zo goed weet te doseren en ook overzichtelijk weet te houden in het verhaal. Aan het einde van het verhaal passen alle elementen als puzzelstukjes in elkaar en val je van het ene aha-moment in het andere. Ook personages zijn goed omschreven, je hebt precies genoeg informatie om je goed te kunnen inleven en het verhaal te volgen zonder dat het tempo uit het verhaal gaat. Dit in combinatie met het hele spannende verhaal maakt dat het vrijwel onmogelijk is om De geheimen van de kostschool weg te leggen.

De geheimen van de kostschool is in een iets andere stijl geschreven dan we van Lucinda Riley gewend zijn. Het is een combinatie van een thriller en een detective. Dat is even wennen, ook al bereidt Lucinda’s zoon je in het voorwoord al hierop voor. Hij legt ook uit dat ze zo min mogelijk hebben willen aanpassen aan deze roman, die Lucinda Riley al in 2006 schreef. Helaas heeft ze De geheimen van de kostschool niet meer zelf kunnen bijschaven. Ondanks dit is De geheimen van de kostschool geweldig goed geschreven, precies zoals we van Lucinda Riley gewend zijn. Het is dan ook wederom een must-read voor elke Lucinda Riley liefhebber. Maar ook liefhebbers van detectives kunnen hun hart hieraan ophalen. En zoals haar zoon al noemt in het voorwoord, als Lucinda Riley nog geleefd had, had De geheimen van de kostschool zomaar het begin van een nieuwe serie kunnen zijn.

Recensie: De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

De geheimen van de kostschool

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    In de detective De geheimen van de kostschool van bestsellerauteur Lucinda Riley onderzoekt detective Jazz de moord op een vijftienjarige jongen. En de tijd dringt, want er vallen meer slachtoffers…
     

    In de spannende roman De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley, bekend van de internationale hitserie De zeven zussen wordt op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

    Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden…

    De geheimen van de kostschool is een razend spannend verhaal waarin familiebanden en hartverscheurende geheimen centraal staan, met in het middelpunt een stoere detective, die haar eigen keuzes durft te maken en altijd haar intuïtie volgt.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • 10 redenen waarom Ed Westwick een lekker ding is

  • Recensie: Vespasianus VIII - Heilig vuur van Rome

  • Recensie: Kilimanjaro als medicijn

Zoek in artikelen