• onze waardering

Kerstmis in het Cupcake Café - Jenny Colgan RECENSIE

Recensie: Kerstmis in het Cupcake Café - Jenny Colgan

In Kerstmis in het Cupcake Café gaat het verhaal van Issy en haar Cupcake Café verder. Inmiddels draait het Cupcake Café beter dan ooit en kerst staat voor de deur. Issy en Austin zijn dolverliefd en hebben het heel fijn samen, maar dan krijgt Austin een droombaan aangeboden in New York…

Het verhaal van Kerstmis in het Cupcake Café speelt zich ongeveer een jaar na het einde van Het Cupcake Café af. Dit voelt als heel passend in het geheel en maakt ook dat je nieuwsgierigheid naar hoe het leven van Issy en haar vrienden verder zal verlopen bevredigd zal worden. Het geeft ook de ruimte voor een nieuw verhaal en een nieuwe fase in het leven van Issy. Kerstmis in het Cupcake Café is minder voorspelbaar dan zijn voorganger Het Cupcake Café wat het extra spannend maakt. De dilemma’s waar Issy voor komt te staan zijn heel logisch waardoor je je gemakkelijk in kunt leven. Maar ook de verhalen van Issy’s vrienden gaan verder en zorgen voor een fijne afwisseling in het verhaal. Er zal voor veel lezers wat herkenbaars te vinden zijn in de verhalen. Of het nou het wennen aan het moederschap van Helena is of de moeite om de eindjes aan elkaar te knopen met de stijgende energieprijzen zoals Pearl.

Door de fijne, toegankelijke schrijfstijl van Jenny Colgan kost het totaal geen moeite om in het verhaal te komen. Je ziet jezelf al bijna het Cupcake Café binnenlopen en je kunt de heerlijke bakgeuren al bijna ruiken. Hierdoor krijg je ook wel een beetje honger van Kerstmis in het Cupcake Café en dat is het meer dan waard. Ook in dit deel van de Cupcake Café serie zijn weer heerlijke recepten te vinden. Dit keer geschreven vanuit Issy waardoor er veel humor in te vinden is. Door de toevoeging van de recepten kun je, zeker de (hobby)bakkers onder ons, je goed inleven in hoe de baksels van Issy eruit zien en smaken. Dat maakt dat het geheel van Kerstmis in het Cupcake Café nog levendiger wordt.

Kerstmis in het Cupcake Café speelt voornamelijk in de periode voor en tijdens kerst en maakt dat je al helemaal zin hebt in de feestdagen. Het geeft je misschien ook wat inspiratie voor je eigen kerstdiner of kerstversiering maar zorgt er in ieder geval voor dat je al helemaal in de kerstsfeer komt. Een echte aanrader voor feelgood- en kerstliefhebbers dus!

Recensie: Kerstmis in het Cupcake Café - Jenny Colgan

Cupcake Café 2 - Kerstmis in het Cupcake Café

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen. Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café – met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties – zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is. In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Vijf voor twaalf - Karen Rose

  • Recensie: Winter

  • Luchtkastelen

Zoek in artikelen