• onze waardering

Lekker Italië - Paula Hardy (Lonely Planet Food) RECENSIE

Recensie: Lekker Italië - Paula Hardy (Lonely Planet Food)

Is het al zomer? Dat is namelijk wat je het allerliefste wil als je Lekker Italië in je handen hebt. Deze gids over de wereldberoemde Italiaanse keuken zal je zeker doen verlangen naar al dat heerlijks en natuurlijk het liefst in het Land waar al dat lekkers vandaan komt. Lekker Italië maakt je op een ontspannen, gezellige manier vertrouwd met de Italiaanse keuken en gewoontes. Waar vind je de lekkerste olijven, waar komt aceto balsamico vandaan, maar ook de oorsprong van dat gezonde Mediterrane voedsel wordt besproken en natuurlijk zijn er invloeden van buitenaf. Zo kent het noorden Oostenrijkse invloeden en vinden we op Sicilië uiteraard meer Noord-Afrikaanse invloeden.

In Lekker Italië, geschreven door Italiëkenner Paula Hardy voor Lonely Planet Food, dat gewoon ook fijn wegleest, vind je een uitleg over de verschillende maaltijden die er zijn in Italië. Dat is meer dan ontbijt-lunch-diner. Uiteraard zou ik zeggen, want eten is een onderdeel van de Italiaanse leefstijl. Veel meer dan bij ons. Welke gangen zijn er en waar, behalve thuis, eet je al die lekkernijen? Een agriturismo? In de birrereia, de osteria, misschien bij de enoteca of toch gewoon een pizzeria of ristorante? En inderdaad de meeste herken ik wel van mijn vakanties in Italië. Dankzij Lekker Italië kan ik vanaf nu een betere keuze maken en kom ik niet helemaal voor verrassingen te staan. Hoewel dat soms ook heel goed kan uitpakken.

Uiteraard worden er aparte hoofdstukken gewijd aan al die beroemde Italiaanse specialiteiten: worst, kaas, wijn, olijfolie, pasta, ijs en koffie. Géén cappuccino na 11 uur, want het is immers een ontbijt!  Alle hoofdstukken zijn bovendien voorzien van sfeervolle foto’s die het verlangen naar de zomer alleen maar groter maken.

In de tweede helft van het boek wordt per regio, en dat zijn er heel wat, aandacht besteed aan de lokale tradities, gewoonten en maaltijden én waar die vandaan komen. Het scheelt nogal of je langs de kust woont of ergens in de Apennijnen, in het zuiden of in het noorden.

Lekker Italië is onmisbaar naslagwerk wanneer je naar Italië gaat om niet enkel te genieten van  de schitterende natuur en de enorme hoeveelheid aan historische bezienswaardigheden, maar ook meer wil weten en proeven van de rijke Italiaanse gewoontes op culinair gebied. Zeker weten dat je vakantie thuis al begint.

Recensie: Lekker Italië - Paula Hardy (Lonely Planet Food)

Lekker Italië

  • Auteur:

    Lonely Planet
  • Verschenen:

    26 september 2023
  • Uitgave:

    ISBN 9789401488822
    Uitgever Lannoo
    224 pagina's
  • Uitgever:

    Lannoo
  • Genre:

    Reizen
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een cappuccino bestellen na 11 uur, pasta eten met mes en vork, ... Het lijkt allemaal onschuldig, maar niks schreeuwt meer 'onwetende toerist'.

    In deze gids leer je de ins en outs van lokale gebruiken, restaurantetiquette en seizoensgebonden ingrediënten.
    Om je helemaal voor te bereiden op je bezoek, lees je meer over hoe, wat, waar en wanneer te eten; van essentiële tafelmanieren over regionale klassiekers tot de beste lunch- en dinerplekjes... om je vingers bij af te likken!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit.nl meets the and only Lindsey Kelk!

  • Dit zijn de kanshebbers op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury!

  • Recensie: Lawinegevaar

Zoek in artikelen