• onze waardering

Nachttrein naar Marrakesh - Dinah Jefferies RECENSIE

Recensie: Nachttrein naar Marrakesh - Dinah Jefferies

Vicky neemt de nachttrein naar Marrakesh om haar grootmoeder op te zoeken en haar te leren kennen. Maar eenmaal daar lijkt haar grootmoeder vooral afstandelijk. Wanneer haar nichtje Bea ook arriveert, duiken Vicky en Bea in het uitgaansleven en maken ze nieuwe vrienden. Maar dan verdwijnt Bea.

Nachttrein naar Marrakesh van Dinah Jefferies vindt plaats in Marokko, 1966. De schrijfster weet de setting uitstekend neer te zetten en de fijne sfeer voegt veel toe aan het boek. Je waant je echt in Marokko hierdoor. Dinah Jefferies heeft een enigszins ouderwetse schrijfstijl, maar dat voegt juist veel toe aan deze historische roman. Bovenal is het een boek wat lekker makkelijk wegleest, ondanks de soms toch wel echt heftige dingen waar de personages doorheen gaan.

Hoofdpersonen Vicky en Clemence maken namelijk van alles mee en Clemence heeft bovendien een groot geheim. Door middel van een wisselend perspectief leer je de twee kennen. Oma Clemence stelt zich in het begin afstandelijk op, maar wanneer je vanuit haar perspectief leest, kom je al snel te weten dat er achter het masker een vrouw schuilt die heel veel om haar dierbaren geeft. Bovendien draagt ze een geheim mee uit haar verleden dat haar tot op de dag van vandaag beïnvloed.

Dan is er nog kleindochter Vicky. Ook zij is soms wat afstandelijk en hard, maar ook bij haar blijkt algauw dat ze juist vrij zacht is en veel om mensen geeft. Ze is erg nieuwsgierig naar de grootmoeder die ze nooit gekend heeft en het is mooi om te lezen hoe hun band zich ontwikkeld.

Omdat er zowel in het heden als in het verleden van alles gaande is, gebeurd er genoeg en is Nachttrein naar Marrakesh een spannend boek. De verdwijning van nichtje Bea brengt veel stress mee voor Vicky en Clemence. Ze maken zich vreselijk zorgen en proberen Bea zo snel mogelijk te vinden. Er iemand is van wie zij vermoeden dat hij er wel eens wat mee te maken zou kunnen hebben. Maar wat zijn precies de motieven en hoe past hij in Clemence’s verleden?

Al met al is Nachttrein naar Marrakesh een fijn geschreven historische roman. De bijzondere sfeer en spanning trekken je het verhaal is en het is mooi om te lezen hoe de personages en hun onderlinge banden zich ontwikkelen. Het einde laat de lezer bovendien met een goed gevoel achter.

Recensie: Nachttrein naar Marrakesh - Dinah Jefferies

Nachttrein naar Marrakesh

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een familiegeheim, verraad en liefde in het sprookjesachtige Marokko.

    Marokko, 1966. Vicky Baudin ontvlucht haar mislukte relatie en neemt de nachttrein naar Marrakesh. Daar hoopt ze eindelijk te achterhalen waarom haar mysterieuze grootmoeder lang geleden haar vader ter adoptie afstond.

    Het rustige leventje van Clemence in het Atlasgebergte wordt opgeschrikt als haar kleindochter plotseling voor de deur staat. Tot haar opluchting stort Vicky zich samen met haar nicht Bea vol overgave in het uitgaansleven van Marrakesh. Totdat Bea verdwijnt. Vicky moet noodgedwongen haar oma’s hulp inschakelen om te voorkomen dat ze zelf ook in gevaar komt. Maar haar grootmoeder heeft een geheim, dat koste wat het kost verborgen moet blijven…

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Het Beste van Robert Pattinson

  • Young Adult top 6: september 2018

  • Schaduwdochter - Rachel van Charante

Zoek in artikelen