Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest

Boeken

Onder studenten

Auteur:
Petra Kruijt
Verschenen:
april 2012
Uitgave:
ISBN 9789059776975
Uitgever Zomer en Keuning
256 pagina's
Genre:
Chicklit
Ons oordeel:
Oordeel bezoekers:
(11 stemmen)
Omschrijving:
Feestjes, flirts en filosofie
Het studentenleven is vol verleidingen!

Zeven jaar geleden koos Christa voor een leven als jonge moeder. Zeven jaar lang stond haar leven in het teken van dochtertje Tessa en man Rens. Maar nu wil ze meer: Christa wordt student. Vol overgave stort ze zich in het studentenleven, inclusief de feestjes en de flirts, vooral met studiegenoot Nathan. Maar haar zelfontplooiing kent een grens, want naast student is ze ook nog steeds moeder. Al lijkt Christa dat af en toe bijna te vergeten.
Extra Informatie:
Lees alvast een voorproefje van Onder studenten:

Recensie:

Meteen na het lezen van de eerste hoofdstukken was ik er al van overtuigd: deze chicklit komt in mijn top tien! Chicklits die een andere wending krijgen als dat je in het begin van het boek gedacht had, vind ik leuk. Vaak als je een eindje op weg bent in een boek kun je je al een redelijke voorstelling maken van hoe het boek af gaat lopen. Dat heb ik bij dit boek ook gedaan, en mijn voorstelling bleek niet te kloppen. Des te leuker wordt het boek!

Onder studenten gaat over Christa, een 25-jarige jonge vrouw, moeder van de 7-jarige Tessa en vrouw van Rens. Christa heeft altijd gedacht volmaakt gelukkig te zijn, maar dat blijkt anders. Zo besluit ze om filosofie te gaan studeren op de universiteit. Dat is even wennen: moeder zijn en het studentenleven weer instappen. Christa denkt dat het beter is dat ze haar studiemaatjes niet vertelt over haar getrouwde leven en moederschap en doet zich voor als een echte student, zoals een student ook hoort te zijn. Tussen het studeren door gaat Christa vele feestjes af waar uiteraard ook veel gedronken wordt. Christa komt er al gauw achter dat zij goed in de groep valt en misschien wel een beetje te goed bij studiegenoot Nathan. Hoe dit zou gaan en vooral zou aflopen was voor mij al snel duidelijk, maar de voorstelling die ik dit keer gemaakt had, bleek niet te kloppen. Het liep iets anders af. En een beetje snel, als je het mij vraagt. Vanaf het moment dat Christa door Rens het huis uitgezet wordt, lijkt het verhaal in een sneltrein te zitten: er gebeurt ineens best veel, waardoor het een beetje een warrige samenhang wordt. Gelukkig stapt het verhaal ook weer snel uit die sneltrein.

Leuk om eens te lezen over een studerende jonge moeder: niet een veelvoorkomend verhaal in het chicklit-genre. Er blijven voor mij wel wat dingen onbeantwoord, maar dat haalt mijn mening over dit boek zeker niet naar beneden. Petra Kruijt schrijft heerlijk en op een pakkende manier, wat ervoor zorgt dat je in het boek gezogen wordt en er pas op de laatste bladzijde weer uitfloept. Zo hoort een chicklit te zijn!

Reacties

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Word lid van Chicklit en praat met andere meiden over je favoriete boeken & films!

Registreren

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Chicklit.nl nieuwsbrief

Please don't insert text in the box below!

Leesclub leest

MijnChicklit.nl

Twitter feed

facebook