Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest

Boeken

In veilige handen

Auteur:
Abbie Taylor
Verschenen:
augustus 2012
Uitgave:
ISBN 9789044333916
Uitgever The House of Books
336 pagina's
Genre:
Chicks & Crime
Ons oordeel:
Oordeel bezoekers:
(0 stemmen)
Oorspronkelijke titel:
The Good Nurse
Omschrijving:
Dawn is een toegewijde hoofdverpleegkundige in een ziekenhuis in Londen. Het breekt haar hart om een oudere dame op haar afdeling te zien lijden. Wanneer de vrouw Dawn smeekt om haar leven te beëindigen, besluit ze op het verzoek in te gaan. Maar iemand in het ziekenhuis heeft alles gezien.

Recensie:

Hoofdverpleegkundige Dawn brengt het grootste deel van haar leven in het ziekenhuis door. Ze is voortdurend bezig met haar werk en is erg toegewijd aan haar patiënten. Misschien iets té als ze op een dag besluit het leven van een oude vrouw, die al tijden aan het lijden is, te beëindigen. Al snel krijgt ze spijt en haar schuldgevoelens nemen toe. Dit wordt alleen maar erger als ze erachter komt dat iemand in het ziekenhuis haar gezien heeft. Dawn krijgt met een afperser te maken en gaat in op de eisen, bang om haar baan en reputatie kwijt te raken. Maar de eisen worden steeds zwaarder en andere levens komen in gevaar. Inmiddels begint Dawn zichzelf steeds meer te verliezen en ze wantrouwt iedereen. Zou ze de afperser op tijd kunnen stoppen?

Je neemt een ziekenhuis, een jonge verpleegkundige en een afperser en je hebt de perfecte setting voor een thriller. Want in In veilige handen vraag je je steeds weer af wie de afperser toch kan zijn. Je verdenkt iedereen, maar toch weet je net als Dawn niet wie het is. De conclusie is zowel schrikbarend als verhelderend. Helaas komt de conclusie wel behoorlijk uit de lucht vallen. Er worden in de loop van het verhaal maar weinig aanwijzingen gegeven. Klein voordeel: een verrassing is het zeker. Maar voordat je bij het einde bent, zijn er al wat spannende scenario’s voorbij gekomen. Wat jammer is, is dat het nogal lang duurt voordat je bij deze momenten komt. In het begin kabbelt het boek langzaam voort en gebeurt er niet bijzonder veel. Tegen de tijd dat er echt wat gebeurt, heb je zeker al een derde van het boek gelezen. Het is niet heel erg want de gevoelens van Dawn in het begin van het boek zijn heel interessant. Eerst worstelt ze met de strijd of ze de oude vrouw moet helpen en daarna krijg je te maken met haar emoties. Je vraagt jezelf steeds af wat jij in zo’n situatie zou doen. Het woord ‘spanning’ past hier alleen niet echt bij.

Dit boek is lastig in te delen in een genre. Er komt net niet genoeg spanning in voor, maar het is ook zeker geen simpel verhaal. Wat wel zo is, is dat het boek heerlijk wegleest. Geen absolute aanrader maar niet verkeerd om een keertje te lezen.

Vind jij een ziekenhuis een goede setting voor een thriller?

Reacties

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Word lid van Chicklit en praat met andere meiden over je favoriete boeken & films!

Registreren

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Chicklit.nl nieuwsbrief

Please don't insert text in the box below!

Leesclub leest

Twitter feed

facebook