Redenen dat de winter een fantastisch seizoen is voor boekenwurmen

We love the winter! Zeiden we dat nou echt? Ja, dat zeiden we echt. Want ook al vinden we het heerlijk om in het zonnetje te liggen en een lekker bruin (of rood) kleurtje mee te pakken, de winter brengt ons boekenwurmen, behalve de kou, toch ook nog wel wat goeds. Om deze redenen vinden wij dat de winter een fantastisch seizoen is:

1. We kunnen met een dekentje op de bank ploffen
Wij moeten er niet aan denken om met die hitte onder een deken te liggen op de bank, tenzij de airco op volle kracht staat, maar in de winter kunnen we heerlijk op de bank ploffen met een goed boek en ons zachtste dekentje. De verwarming kan ook meteen een paar graadjes hoger en met een lekkere kop koffie of thee in onze handen kunnen we een hele tijd vertoeven op de bank. Heerlijk!



2. Je wordt niet meer veroordeeld omdat je liever binnen zit
Tijdens de zomer worden we nog wel eens gek aangekeken omdat we liever binnen ons boek uitlezen. Natuurlijk is dit niet altijd het geval, we lezen ook graag buiten in het zonnetje of we leggen ons boek (heel even) aan de kant en gaan lekker borrelen op een terras, maar eerlijk is eerlijk: een boek lezen terwijl de zon niet telkens in je ogen schijnt gaat toch nét ietsjes beter. Gelukkig hoeven we ons tijdens de winter dan ook geen zorgen te maken om scheve gezichten als jij liever binnen zit! En hoewel het ons eigenlijk vrij weinig kan schelen wat anderen over ons denken, vinden wij dit toch nog een iets fijner gevoel.



3. We kunnen knusse leesplekjes creëren
Wij boekenwurmen lezen het liefst onze boeken op een plek waar we niet gestoord kunnen worden en waar zo min mogelijk lawaai is. Als het winter is betekent dat dat we deze plekjes ook nog eens zo knus mogelijk kunnen maken; gezellig met kaarsjes, dekentjes en kussentjes. Heerlijk zo’n ideale leesplek!



4. Onze lijst met ‘books to read’ wordt weer een stukje korter
Omdat we meer tijd in onze knusse omgeving besteden hebben we ook veel meer tijd om te lezen. En dit is goed, want hierdoor kun je die hele lijst met boeken die je nog moet lezen weer eens afwerken. Zelf weten we ook wel dat deze lijst oneindig is en eigenlijk steeds maar weer wordt bijgevuld, maar het is een poging waard.

5. We hebben meer tijd om onze boekenkast weer eens wat op te pimpen
Klussen in de zomer? Dacht het niet. We hebben het al warm genoeg als de zon volop door onze ramen schijnt. In de winter is dit een ander verhaal en kunnen we eindelijk eens aan de slag aan die leuke boekenkast die je al zo lang in elkaar wilde zetten. En deze blijft dan natuurlijk staan tot de volgende winter, wanneer je weer toe bent aan een nieuwe (of véél grotere) boekenkast!

Waarom houd jij van de winter?

Lees ook: Redenen waarom een boekenwurm girlfriend material is 

Nieuwste artikelen

  • De geest in het plafond - Emily Jackman

  • Een schot in de roos - Iris Visser

  • Valentijn Kraai en meneer Dood – Jenny Spangler

  • Ooievaarsblues - Bart Chabot

  • Gezinsverpakking - De Chabotten

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen