Samantha Jones is de ultieme feminist in Sex and the City

Twintig jaar geleden werden we de wereld van Sex and the City ingetrokken. En we konden maar geen genoeg krijgen van de vriendinnen: Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda. Soms was het hilarisch en soms zaten we te huilen. We herkenden onszelf in de karakters en waren dan ook super verdrietig toen de serie ging stoppen!

Wij houden natuurlijk van alle vier de vriendinnen, maar als het om onze vrouwenrechten gaat dan heeft Samantha Jones toch wel een heel speciaal plekje in onze harten verovert. Ze wist de spijker meerdere malen op zijn kop te slaan en ze gaf ons vrouwen het gevoel dat we het verschil konden maken, ook zonder een man! Wij hebben daarom 9 momenten op een rijtje gezet toen Samantha een echte feminist was in Sex and the City.

1. Samantha stond achter haar beslissing om geen kinderen te nemen.

Door de hele serie wordt het wel duidelijk dat het niet aan Samantha besteed is om kinderen te krijgen. Ze laat zich door niemand onder druk zetten en geniet van het singleleven dat ze leidt.

2.  Samantha maakte naaktfoto’s van zichzelf

En die naaktfoto’s waren gewoon voor haarzelf en voor niemand anders! Ze deed dit om haar lichaam te vieren en daar wilde ze mee zeggen dat je jezelf niet hoeft te schamen voor hoe je eruit ziet!

3. Samantha droeg altijd sexy kleren

In Sex and the City 2 vertelt iemand uit een kledingwinkel Samantha wat voor kleren zij op haar leeftijd moet dragen. Haar antwoord hierop was: ‘I’m fifty-fucking-two, and I will rock this dress.” You Go, Girl!

4. Samantha datete een jongere man

Ze zet haar zinnen op de 28-jarige Jerrod Smith. Het boeit haar totaal niet dat zij veel ouder is dan hem! Het maakt haar juist veel brutaler naar hem toe! Ze moet en zal hem krijgen! En uiteindelijk bleek dit haar beste relatie in de serie te zijn.

5. Samantha liet luid en duidelijk weten dat ze seksueel vrij is

Het was in Sex and the City totaal geen geheim dat Samantha Jones wel van een potje seks hield. En iedereen mocht dat weten!

6. Samantha zei tegen haar vriendinnen dat ze moesten stoppen met zoeken naar ‘De Ware’

In Sex and the City draait het natuurlijk vooral om de relaties van de vriendinnen. Samantha maakt echter duidelijk dat je ook een gelukkig en vervult leven kan leiden zonder een man.

7. Samantha liet zich seksistisch uit over dubbele standaarden

Ze neemt het op voor alle werkende vrouwen die gediscrimineerd worden op het werk! Terwijl vrouwen zeker niet onder doen voor een man!

8. Uiteindelijk besluit Samantha om zichzelf op de eerste plaats te zetten

In de eerste Sex and the City film maakt zij deze belangrijke beslissing voor zichzelf. Ze heeft niemand anders nodig om gelukkig te kunnen zijn.

9. Samantha slaat de spijker op zijn kop met haar definitie van Soulmates

In Sex and the City 2 wijst Samantha een man af om de avond samen met haar vriendinnen door te brengen. Haar sterke vrouwelijke vriendschappen zijn het grootste cadeau dat ze in het leven heeft gekregen!

Was jou het opgevallen dat Samantha Jones een feminist was in Sex and the City?

Bron: mtv.com, gipgy.com

Lees ook: Wat doet de cast van Sex and the City nu?

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Echte vrouwenseries

  • De beste tv opening credits

  • 12 x series van vroeger die we missen

  • New Year's Eve

Zoek in artikelen