De beste driehoeksverhoudingen in films en series

Relaties kunnen soms ingewikkeld zijn. Dat is met twee personen al zo, maar bedenk eens hoe het zou zijn met drie! Deze personages hadden ermee te maken in deze driehoeksverhoudingen in films en series. Naast dat een driehoeksverhouding erg ingewikkeld is zorgt het ook voor een hoop spanning, wat het perfect maakt voor een film of serie. Daarom hier een lijstje van de beste driehoeksverhoudingen in films en series.

Twilight: Bella en Edward & Bella en Jacob

De eerste driehoeksverhouding is een hele bekende. Die speelt tussen Bella, Edward en Jacob van Twilight. Bella heeft een dilemma. Kiest ze voor liefde met haar beste vriend of romantische liefde met een vriendje met een koud hart? 

driehoeksverhoudingen

Bron: Summit Entertainment

Bridget Jones: Bridget en Darcy & Bridget en Daniël & Bridget en Jack

Je kan wel zeggen dat Bridget Jones de koningin is van de driehoeksverhoudingen in films en series. In de eerste films waren het Mark en Daniël waar ze maar niet tussen kon kiezen, en later in Bridget Jones' Baby kwam Jack daar ook nog eens bij. Voor ons als kijker leverde dit hele grappige situaties op, maar we zouden het niet aanraden.

driehoeksverhoudingen

Bron: Universal, Miramax

Gilmore Girls: Rory en Dean & Rory en Jess

Dean (Jared Padalecki) is Rory's perfecte eerste vriendje, maar na een tijdje vindt Rory hem niet meer zo leuk als in het begin van hun relatie. Ze komt badboy Jess (Milo Ventimiglia) tegen en wordt verliefd op hem. De twee jongens lijken in niets op elkaar dus het is een hele moeilijke keuze voor Rory.

driehoeksverhoudingen

Bron: Warner Bros, Dorothy Parker Drank Here Productions

Gilmore Girls - Lorelai en Luke & Lorelai en Christopher

Christopher en Lorelai kennen elkaar al vanaf hun zesde levensjaar. Ze waren ook lang samen en kregen een dochter Rory, die, zoals hierboven genoemd, net als haar moeder ook een driehoeksverhouding heeft in de serie. Alleen Lorelai en Christopher gaan uit elkaar na de geboorte en Lorelai gaat met Luke. Maar Christopher wil Lorelai na een aantal jaar terug en Lorelai moet kiezen.

driehoeksverhoudingen

Bron: Warner Bros, Dorothy Parker Drank Here Productions

Vicky Christina Barcelona: Vicky, Christina en Juan

What happens in Barcelona stays in Barcelona, toch? In Barcelona gaat Vicky naar bed met bohemienartiest Juan Antonio. Later heeft vriendin Christina een polygame relatie aan met diezelfde Juan en zijn vrouw. Dit klinkt als vragen om problemen en dat is het ook.

driekhoeksverhoudingen

Bron: The Weinstein Company

Scandal: Olivia en Fitz & Olivia en Jake

Olivia Pope (Kerry Washington) heeft een verhouding gehad met de getrouwde president van de Verenigde Staten, Fitz (Tony Goldwyn). Nu heeft ze een relatie met Jake (Scott Foley), een spion die Fitz had ingehuurd. Alleen Olivia kan Fitz maar niet uit haar hoofd zetten.

driehoeksverhoudingen

Bron: Shondaland, ABC

Vampire Diaries: Elena en Stefan & Elena en Damon 

Wat is een vampierenserie zonder driehoeksverhoudingen. De Salvatore broers werden in 1864 allebei verliefd op Katherine (Nina Dobrev). Als ze 150 jaar later Katherine's dubbelganger Elena tegenkomen is het weer hetzelfde verhaal. Stefan (Paul Wesley) en Damon (Ian Somerhalder) vallen weer voor haar en Elena vond het lastig kiezen.

driehoeksverhoudingen

Bron: Warner Bros, CBS

Younger - Josh of Charles

Liza Miller heeft een vriend Josh (Nico Torterella), die na een tijdje op een knie wilt gaan voor haar. Totdat hij haar ziet zoenen met haar baas Charles Brooks (Peter Hermann). Ze gaan uit elkaar maar de passie tussen de twee blijft.

driehoeksverhoudingen

Bron: Darren Star Productions, Jax Media

Wat is jouw favoriete van de driehoeksverhoudingen in films en series?

Lees ook: 10 Fifty Shades of Grey geheimen

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • De meest interessante driehoeksverhoudingen in series

Zoek in artikelen