Grote films die uitkomen in 2022

Jaarlijks worden ontzettend veel films uitgebracht, of het nu in de bioscoop of op een streamingdienst is. Ook in 2022 komen er weer een heleboel films aan. Zo weten we al een poosje dat eindelijk Avatar 2 er aan komt en komen er meerdere nieuwe Marvel superheldenfilms uit, maar wat dan nog meer? In dit artikel zie je alle grote films die uitkomen in 2022, dus lees snel verder.

Morbius (1 april)

Jared Leto speelt de rol van Michael Morbius, een wetenschapper met een zeldzame bloedziekte. In een poging zichzelf te genezen neemt hij een gevaarlijk medicijn, wat hem niet geneest maar verandert in een vampier...

Lees hier ons artikel over Morbius.

Bron: Marvel, Sony

Thor: Love and Thunder (8 juli)

Chris Hemsworth is terug als de god van de donder in de vierde Thor film. In dit deel keert Thors ex Jane Portman, gespeeld door Nathalie Portman, terug. Terwijl ze onder behandeling is voor kanker krijgt zij de krachten van de god.

Bron: Marvel

Black Panther 2 (11 november)

Black Panther 2 of Black Panther: Wakanda Forever staat voor het einde van het jaar gepland. Na de te vroege dood van Chadwick Boseman hebben de makers ervoor gekozen hem niet te hercasten, maar de dood van T'Challa ook in de film te verwerken. Waar het verhaal nu over zal gaan, is nog niet duidelijk.

Bron: Marvel

Avatar 2 (16 december)

Jake woont inmiddels op Pandora met zijn nieuwe familie. Hij moet met Neytiri en de Na'vi strijders samenwerken om hun planeet te beschermen wanneer een oude vijand opduikt.

Bron: 20th Century Studios

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (25 maart)

Stephen Strange heeft fouten gemaakt waar hij nu voor moet boeten. Hij schakelt de hulp van de Scarlett Witch in en samen reizen ze naar gevaarlijke plekken om bepaalde gebeurtenissen ongedaan te maken.

Lees hier ons artikel over Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Bron: Marvel

Fantastic Beasts 3 (15 april)

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore is het langverwachte vervolgdeel op Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. In deze film gaat Albus Perkamentus een groep tovenaars, heksen en de dappere mens Jacob Kowalski en Newt Scamander voor op een gevaarlijke missie. Hiermee willen ze Gellert Grindelwald stoppen, maar dit is natuurlijk geen gemakkelijke taak...

Lees hier ons artikel over Fantastic Beasts 3.

Bron: Warner Bros.

The Batman (4 maart)

Robert Pattinson is de nieuwe Batman! Hij zit pas in zijn tweede jaar als de beschermer van Gotham City wanneer hij achter een geheim komt wat met zijn eigen familie te maken heeft. Kan het kloppen dat zijn voorouders corrupt waren?

Bron: Warner Bros. Pictures

Jurassic World: Dominion (9 juni)

Chris Pratt is terug als Owen Grady in de derde Jurassic World film. Over het plot is nog weinig bekend, we zullen dus moeten wachten op meer informatie van Universal Pictures!

Bron: Universal Pictures

Uncharted (11 februari)

Uncharted is een prequel voor de gelijknamige games, met Tom Holland en Mark Wahlberg in de hoofdrol. In de film zien we Nathan Drake in zijn jonge jaren (Tom Holland) en hoe hij bevriend raakt met Sully (Martk Wahlberg). Samen gaan ze op een gevaarlijk avontuur.

Lees hier ons artikel over Uncharted.

Bron: Sony Entertainment Pictures

Lightyear (17 juni)

Lightyear vertelt het verhaal van Buzz Lightyear. Wij kennen hem als een bekend speelgoedfiguur uit de Toy Story franchise, maar wist jij dat het karakter gebaseerd is op een heuse ruimteheld? 

Lees hier ons artikel over Lightyear.

Bron: Walt Disney

The Lost City (24 maart)

Een bekende schrijfster wordt ontvoerd door een miljonair wanneer hij denkt dat ze hem naar de schat uit haar laatste boek kan leiden. Haar covermodel schiet haar te hulp, maar of ze daar nu zo veel aan heeft...

Lees hier ons artikel over The Lost City.

Bron: Paramount Pictures

Death on the Nile (11 februari)

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie. Death on the Nile is een detectivefilm over Hercule Poirot, die alles op alles zet om erachter te komen wie de dader is in het onderzoek dat hij leidt.

Bron: 20th Century Fox

Aquaman and the Lost Kingdom (15 december)

Dit is het vervolg op de film Aquaman uit 2018. Over het plot is nog niets bekend, maar we zijn wel benieuwd naar het volgende avontuur met Jason Momoa!

Bron: Warner Bros.

Black Adam (29 juli)

Black Adam is een nieuwe superheldenfilm van DC Entertainment, die gebaseerd is op de gelijknamige comics. Black Adam is een spin off van de film Shazam! die in 2019 uit kwam. Over het verhaal van de film is nog weinig bekend.

Bron: DC Entertainment

Mission: Impossible 7 (29 september)

Tom Cruise is terug als Ethan Hunt in de zevende Mission: Impossible film! Veel over de film is er nog niet bekend, er is ook nog geen trailer of samenvatting te vinden. Ook in dit geval zullen we dus geduld moeten hebben.

Bron: Paramount Pictures

Top Gun: Maverick (26 mei)

Tom Cruise heeft het druk gehad: een een nieuwe Top Gun film komt dit jaar uit. Wanneer Pete ¨Maverick¨ Mitchell een nieuwe groep piloten moet trainen komt hij de zoon van zijn overleden vriend tegen. Door deze ontmoeting moet hij zijn angsten onder ogen zien terwijl er een gevaarlijke missie op de planning staat.

Bron: Paramount Pictures

Legally Blonde 3 (mei)

Elle Woods kwam twintig jaar geleden voor het eerst op het grote doek met Legally Blonde. De modebewuste Elle ging een opleiding rechten volgen om dicht bij haar ex te zijn, maar bleek er goed in te zijn en zette door. Waar het nieuwe deel over gaat is nog niet bekend, maar wij willen hem hoe dan ook zien!

Bron: MGM

Disenchanted (Enchanted 2, releasedatum nog niet bekend)

Tien jaar na Enchanted begint Giselle te twijfelen of haar 'happily ever after' wel alles is wat ze ervan verwacht had. Onbedoeld draait ze de levens van de mensen in de echte wereld en die in de sprookjeswereld van Andalasia om! Als dat maar goed gaat...

Lees hier ons artikel over Disenchanted.

Bron: Walt Disney Pictures

Hocus Pocus 2 (1 augustus)

De Sanderson zussen komen terug! In augustus zal Hocus Pocus 2 op Disney+ verschijnen. Winifred, Sarah en Mary zijn terug en willen wraak nemen op Salem. Drie middelbare scholieren moeten zien te voorkomen dat de zussen de boel terroriseren en hiervoor roepen ze de toorn van een tovenares op.

Lees hier ons artikel over Hocus Pocus 2.

Bron: Walt Disney Pictures

Minions: The Rise of Gru (22 juni)

In dit vervolg op de Minions film (2015) zien we hoe de Minions zich bij de jonge Gru voegen. Hij is slechts 12 jaar oud, maar is vastbesloten om de allergrootste superschurk ooit te worden. De Minions doen hun best om hem daarmee te helpen.

Bron: Universal Pictures

Sonic the Hedgehog 2 (30 mei)

Sonic blijft alleen thuis wanneer Tom en Maddie op vakantie gaan en is er van overtuigd dat hij niets kapot zal maken of verpesten. Dan komt dokter Robotnik daar een stokje voor steken samen met Knuckles. Sonic moet voorkomen dat de twee de Master Emerald vinden en gaat er daarom samen met een nieuw vriendje zelf naar op zoek.

Bron: Paramount Pictures

Downton Abbey: A New Era (17 maart)

In 2019 verscheen de eerste film van Downton Abbey, de geliefde gelijknamige serie. In Downton Abbey: A New Era blijkt dat er een groot landhuis geërfd is door Violet Crawley.

Bron: Universal Pictures

Turning Red (11 maart)

Mei Lee is 13 jaar oud. Wanneer zij te opgewonden raakt (wat behoorlijk vaak gebeurd op haar leeftijd!) verandert ze in een gigantische rode panda. Het feit dat haar overbeschermende moeder altijd bij Mei Lee in de buurt blijft, maakt haar leven er niet makkerlijker op.

Bron: Walt Disney Pictures

Hotel Transsylvania 4 - Transformania (20 oktober)

De vierde Hotel Transsylvania film komt eraan. In dit deel worden de rollen omgedraaid: de monsters veranderen in mensen terwijl Jonathan een monster wordt. Dit wil hij graag omdat hij het gevoel heeft dat Dracula hem niet als lid van de familie ziet. Helaas worden de monsters hierdoor mens en daar is Drac ook niet bepaald blij mee.

Bron: Sony Entertainment Pictures

Enola Holmes 2 (releasedatum nog niet bekend)

Het vervolg van de Netflix film Enola Holmes komt eraan! Enola is een slimme jonge vrouw en ook nog eens het zusje van Sherlock en Mycroft Holmes. Over het plot en de release is nog niets bekend, maar we zijn wel benieuwd wat er in deze film staat te gebeuren.

Bron: Netflix

 

Lees ook: Netflix komt met deze grote series in 2022

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen