Film top 6: maart 2017

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit.nl zet de leukste films van de maand op een rijtje!

Jackie
Bioscoop 

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.
Moonlight 
Bioscoop 

In deze film volgen we in meerdere periodes het leven van Chiron, die opgroeit in een slechte buurt in Miami. Zijn moeder is verslaafd en heeft maar weinig aandacht voor hem. Chiron worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

The Space Between Us 
Bioscoop 

Maak kennis met Gardner Elliot: de enige mens die nog nooit op aarde is geweest. Gardner verloor zijn moeder zestien jaar geleden bij zijn geboorte. Zijn moeder was één van de eerste astronauten die afreisde naar Mars om daar een nieuwe kolonie op te zetten. Als wees op een vreemde planeet groeit Gardner in het geheim op tussen de onderzoekers, met weinig contact met de mensheid op aarde.

Terwijl hij op zoek gaat naar informatie over zijn biologische vader wordt hij via een chatprogramma verliefd op de mooie Tulsa, een eigenzinnig meisje uit Colorado. Als hij eindelijk de kans krijgt naar Aarde af te reizen wil hij niks liever dan haar opzoeken. Alleen weet niemand of Gardner wel zo lang op aarde kan overleven. 

Bridget Jones's Baby 
DVD

Renée Zellweger en Colin Firth zijn weer samen te zien in Bridget Jones's Baby, het nieuwe hoofdstuk over 's werelds favoriete singleton. 

‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. 

Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is… 

 

Hell or High Water 
DVD

In Hell or High Water, geschreven door de scenarist van Sicario, jaagt sheriff (Jeff Bridges) op twee broers (Ben Foster en Chris Pine) die hun schulden bij de bank proberen af te lossen… met de buit van hun bankovervallen. Wanneer de onafscheidelijke broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een doordachte reeks overvallen op kleine lokale banken. Omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat hopen Tanner en Toby buiten schot te blijven. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt. 


Tonio
DVD

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt.
Het leven van zijn ouders, die hun zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden.
Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.

Welke film ga jij deze maand kijken? 

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Film top 6: juni 2017

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Recensie: The Fault in our stars

Zoek in artikelen