Nationale Voorleesdagen 2021 van start

Elk jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Ook in 2021 is deze campagne weer van start gegaan, van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari vinden de Nationale Voorleesdagen 2021 plaats. Het doel van deze campagne is om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. 

Normaal gesproken worden de Nationale Voorleesdagen afgetrapt met een voorleesontbijt. Vanwege de Coronacrisis kan dit nu niet live gebeuren, maar worden er wel online Voorleesontbijten georganiseerd. Om het Voorleesontbijt af te trappen was niemand minder dan prinses Laurentien op bezoek bij Zin in Zappelin. Prinses Laurentien leest hier onder andere voor uit het prentenboek Coco kan het! Bekijk hieronder het gehele voorleesontbijt met prinses Laurentien: 

Prentenboek van het jaar

Elk jaar wordt de prijs 'Prentenboek van het jaar uitgereikt'. Ook in 2021 mag een prentenboek deze titel dragen en dit jaar heeft het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen deze titel in de wacht weten te slepen! Lees hieronder waar het prentenboek over gaat: 

Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. 

Maar tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er natuurlijk nog veel meer leuke prentenboeken om uit voor te lezen! Wij hebben voor jullie hieronder een aantal tips onder elkaar gezet:

Klein Konijn: helpt mama - John Bond

Als je naar de aarde komt - Sophie Blackall

Zing zing zing de wereld rond - Jef Aerts

Samen is alles leuker - Jonathan Emmett

Het Wilde Dierenorkest - Dan Brown

Verlegen vrienden - Simona Ciraolo

 

Bron: Nationalevoorleesdagen.nl

Bron thumb: Shutterstock

Lees ook: Celebrities lezen kinderboeken voor

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Talent voor Taal: de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren

  • Kinderboekenweek 2012: Hallo Wereld!

  • Rotmoevie wint Gouden Lijst 2013!

  • Recensie: Prinses Piccalilly

  • Het Prentenboek van het Jaar 2021 is bekend gemaakt

Zoek in artikelen