• Home
  • Nieuws
  • Warner Bros. zou graag meer Harry Potter series maken

Warner Bros. zou graag meer Harry Potter series maken

Ann Sarnoff, de CEO van Warner Bros. heeft aangegeven dat ze heel graag meer content over de wereld van Harry Potter zouden willen maken. Dat vertelde ze in een interview met The Hollywood Reporter. Warner Bros. is de producent van alle acht Harry Potter films, evenals de Fantastic Beasts reeks. Harry Potter fans zullen dit nieuws met open armen ontvangen en vooral héél benieuwd zijn naar nieuwe content over de Tovenaarswereld.

Bron: Warner Bros.

Ann Sarnoff over nieuwe Harry Potter content

"We would love to develop more original Harry Potter series, and we regularly talk to JK Rowling and her team. It’s got to be right though. Whatever we do has to be true to the canon, and true to the ethos of the Wizarding World, and who Harry is," zei Sarnoff in een interview met The Hollywood Reporter.

(We zouden heel graag meer originele Harry Potter series willen maken, en we praten regelmatig met JK Rowling en haar team. Het moet echter wel goed zijn. Wat we ook doen moet trouw zijn aan het origineel, en aan de sfeer van de Tovenaarswereld, en aan wie Harry is.)

Het verhaal van Harry Potter

Harry is een tovenaar, maar dat weet hij zelf niet. Hij woont bij de Duffelingen, zijn oom, tante en neef Dirk, omdat zijn ouders omgekomen zijn. De Duffelingen behandelen hem als vuil en Harry weet niet beter dan dat zijn leven nooit beter wordt. Dan komt hij er achter dat hij een tovenaar is, wat zijn leven compleet verandert. Harry mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij vrienden maakt en alles leert wat met magie en de magische wereld te maken heeft. Ook komt hij erachter dat zijn ouders niet zomaar gestorven zijn, maar zijn vermoord door een van de slechtste tovenaars ooit: Voldemort. Harry is de enige persoon die de aanval van Voldemort heeft overleeft, wat de duistere tovenaar verzwakt heeft. Hij is vastbesloten om Harry te vermoorden, maar Harry heeft zijn vrienden en het schoolhoofd, professor Perkamentus, achter zich.

Bron: Warner Bros.

De Harry Potter films zijn allemaal gebaseerd op de gelijknamige boeken van schrijfster JK Rowling. Het zijn in totaal zeven boeken, maar de laatste film is in twee delen opgesplitst, waardoor er acht films van de franchise zijn.

Nieuwe Harry Potter series

Er is nog niets bekend over nieuwe series, maar we weten wel dat Warner Bros. graag meer zou willen maken. Voorlopig kunnen wij als Potterheads in ieder geval kijken naar de Harry Potter reünie Return to Hogwarts, die op 1 januari op HBO Max is verschenen. Ook komt over een paar maanden Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore uit. Genoeg fijns om naar uit te kijken, dus!

Bronnen: Warner Bros., The Hollywood Reporter

Lees ook: Eerste beeld uit Harry Potter: Return to Hogwarts is een feit

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen