Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest

Recensies » Boekrecensies

De moedermonologen
25-05-2012 | Geplaatst door Annika Niessen

De moedermonologen

De auteur van dit boek, Marleen Janssen, heeft de afgelopen jaren honderd(en) vrouwen geïnterviewd over hun moeder. Hieruit heeft zij een zestigtal verhalen gekozen die zij het mooist vindt. En inderdaad, er zitten erg mooie verhalen tussen. Marleen heeft hulp gekregen van therapeuten en moederdochterdeskundigen Iki Freud en Roefke Carmiggelt. Zij vroeg hen het spreekwoordelijke hemd van het lijf en heeft deze vragen en antwoorden verwerkt in het boek.

De dochters in het boek vertellen over hun eigen moeder. Hoe hun moeder naar hen toe was in hun kinderjaren, en hoe hun moeder nu is, nu ze volwassen zijn. Uit de verhalen blijkt dat hier vaak een duidelijk verschil in zit en dat is erg interessant om te lezen. Sommige dochters kunnen hun moeder niet meer luchten of zien, terwijl andere dochters juist dagelijks met hun moeder bellen en wekelijks bij elkaar op de koffie gaan. Ook lees je verhalen over dochters die hun moeder op jonge leeftijd of net zijn verloren. Heel aangrijpend.

Deze verhalenbundel doet je nadenken over de eigen band die je met je moeder hebt. Je gaat je eigen moeder vergelijken met de moeders uit het boek. Je denkt na over wat zij gedaan zou hebben in bepaalde situaties. Of misschien had je wel gehoopt dat jouw moeder zou zijn zoals een moeder uit het boek. Hoe dan ook: tijdens het lezen van dit boek denk je aan je eigen moeder. Natuurlijk houden wij van onze moeders en houden onze moeders van ons, maar laten we eerlijk zijn: er kunnen momenten zijn waarop we hen best eens achter het behang zouden willen plakken, net als dat zij dat vroeger misschien met ons wilden doen. Moeders kunnen een onwijze bemoeiallen zijn, betweterig en soms net heksen... Maar het belangrijkste is dat ze ook een veilige haven voor je kunnen zijn en wellicht een groot voorbeeld. Want of je het nu wil of niet: een moeder heb je voor altijd.
Auteur:
Marleen Janssen
Verschenen:
april 2012
Uitgave:
ISBN 9789047202585
Uitgever Artemis & Co
192 pagina's
Genre
Non-fictie
Ons oordeel:
Oordeel bezoekers:
(0 stemmen)
Ondertitel:
Dochters over hun moeders

Reacties

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Word lid van Chicklit en praat met andere meiden over je favoriete boeken & films!

Registreren

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Chicklit.nl nieuwsbrief

Please don't insert text in the box below!

Leesclub leest

Twitter feed

facebook