Dit zijn de Top 50 best bekeken Netflix titels

Voor het eerst in de geschiedenis deelt Netflix kijkcijfers per film of serie. Ieder half jaar is Netflix voornemens de uren van 18.000 titels, gelijk aan 99% van alle views, te delen. Dit rapport is nog diepgaander dan wat ze nu al delen door middel van de Top 10 lijsten. Netflix vindt het belangrijk om nog dieper in te gaan op kijkcijfers dan dat andere streamingdiensten, Youtube uitgezonderd, tot nu toe gedaan hebben.

 

Rapport

Het rapport waarin Netflix kijkcijfers deelt laat de cijfers van januari tot juni 2023 zien. De cijfers van de tweede helft van 2023 gaan we pas later krijgen. Alleen de totale gegevens worden gedeeld, we krijgen geen opsplitsing per land te zien. Ook zijn de gegevens beperkt, hoeveel verschillende mensen de shows of films gezien hebben of dat series afgekeken zijn of niet, wordt niet gedeeld in het rapport. 

Het rapport komt op een bijzonder moment. Nadat er dit jaar veel onrust is geweest in Hollywood onder schrijvers en acteurs. Schrijvers en acteurs in Amerika legden langere tijd het werk neer omdat zij vonden dat hun werk beter beloond moest worden. Onder andere Royalty’s voor werk op streamingdiensten worden straks met 76% beter beloond dan voorheen. De Netflix kijkcijfers geven vanaf nu inzicht in trends onder kijkers. De kracht van terugkerende favorieten, de populariteit van nieuwe series, de omvang van het publiek onder films in verschillende genres en het enthousiasme voor niet-Engelse series en films wordt straks nog duidelijker. 

Eerste plaats

De eerste plaats is voor Night Agent seizoen 1 dat in maart dit jaar is uitgebracht. Er is maar liefst 812 miljoen uur gekeken naar deze nieuwe serie in het eerste half jaar van 2023. Een tweede seizoen is dan ook al aangekondigd.

De opvolgers in de top vijf zijn respectievelijk Ginny & Georgia seizoen 2 (665 miljoen uur), The Glory seizoen 1 (622 miljoen uur), Wednesday seizoen 1 (507 miljoen uur) en Queen Charlotte: A Bridgerton Story (503 miljoen uur). Als jij deze shows nog niet hebt gezien is dit een goede reden om daarmee te beginnen!

 

Bron: Netflix 

 

Top 50

Ben jij net als ons ontzettend benieuwd naar welke films en series op deze lijst staan? Wij hebben hieronder de Top 50 voor je meegenomen.

Bron: Netflix

Welke serie of film wil jij nog graag zien van deze lijst?

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen