12 Easter Eggs in Wonder Woman naar de stripboeken

Dit artikel bevat spoilers voor de film Wonder Woman

In alle films zitten er wel een paar verborgen, de zogenoemde ‘Easter Eggs’. Deze verwijzen naar een andere film of boek. In de nieuwe superheldenfilm Wonder Woman zitten er ook een paar die verwijzen naar de stripboeken van DC Comics. Hadden jullie deze al gespot?

Diana was niet de enige Wonder Woman

Er zitten veel Amzones in de film. Wij schreven dan ook al eerder een artikel over hoe geweldig we die wel niet vinden. De Amazone Orana is een van de enige die naast Diana de titel Wonder Woman kreeg. In de strip strijd ze met Diana om die titel en wint hem uiteindelijk, al is dat niet op een helemaal eerlijke manier. Ze vindt het heldin zijn echter niet zo makkelijk en overlijdt in de strip. In de film leeft ze nog wel.

Artemis de Amazone

Deze sterke vrouw lijkt erg op het personage Orana. Ook Artemis vecht met Diana om de titel Wonder Woman en wint hem. Ze komt te overlijden en geeft haar titel terug aan Diana. Maar voor dat gebeurt bouwen de twee een band op en zijn ze zelfs een tijdje bondgenoten.

Etta Candy’s hulp

In de film had ze maar een kleine rol, maar in de stripboeken was ze volop aanwezig. Ze was Wonder Woman’s betrouwbare sidekick. Haar tekst in de film waarin ze verteld dat ze bereid is om te vechten, zal dan ook zeker een link naar hun vriendschap zijn. Daarnaast ging ze in de boeken op een missie naar Doctor Poison, een plek die ze Steve en Diana helpt vinden in de film.

De bevrijding van de slaven

Het is bekend dat voor de oorsprong van de Amazones, deze werden gedwongen om te werken als slaven. Hippolyta leidde de opstand die ervoor zorgde dat ze werden bevrijd. Maar van wie? In de strip is dit Hercules die Hippolyta uiteindelijk verslaat. Daarna eist Godin Aphrodite dat alle Amazones metalen armbanden dragen, om ze te helpen herinneren aan wat er in de tijd van de slavernij allemaal is gebeurd. Dit verklaard Diana's bijzondere armbanden.

Philipus en Antiope

In de film is Antiope de generaal van de Amazones, terwijl Philippus deze rol heeft in de strip. Ze heeft na Hippolyta, Artemis en Diana dan ook de meest aanwezige rol. Ze heeft zelfs een relatie met Antiope. Ook traint Philipus de jonge Diana, zoals Antiope in de film. De rollen van deze twee vrouwen zijn dus enigszins samengesmolten.

Dokter Poison

Deze dokter heeft meer een bijrol in de film, maar in de strip is hij de eerste slechterik waarmee Wonder Woman strijdt. In de film lijkt het kostuum dan ook erg op die uit de strip.

Diana’s oorsprong

In de film wordt verteld dat Diana gemaakt is uit klei, waarna Zeus haar het leven geeft. Ook al blijkt later in de film te suggereren dat Zeus en haar moeder samen haar verwekt hebben op de traditionele manier. Maar in de originele strip gebeurde het wel met klei, alleen dan zonder Zeus. Hier is dat Aphrodite, die Diana ook haar superkrachten geeft. In verdere delen van de strip van jaren later, wordt er nog weleens wat veranderd aan dit verhaal. Zo blijft enkel het concept dat ze is gemaakt uit klei hetzelfde.

Wonder Woman en ijs

Een geweldige scène in de film is die dat Diana voor het eerst ijs eet. Ze vindt het fantastisch en begrijpelijk natuurlijk. In de strip komt ook meerdere keren naar voren hoe blij Diana is met de uitvinding van ijs en ze kan er geen genoeg van krijgen.

Ares en de lasso of truth

Hij is in staat de lasso of truth in de film onder controle te houden en verklaard hierbij dat hij meer de God of Truth is dan de God of War. Dit omdat hij de mensheid zijn ware lelijkheid laat zien. In de Wonder Woman strip laat hij iets verglijkbaars zien. Hij likt de lasso om zijn kracht te bewijzen en zegt hierbij dat de oorlog de waarheid is.

Wonder Woman en de bliksem

Aan het einde van de film weet Wonder Woman de bliksem te beheersen met haar armbanden en hiermee verslaat ze Ares. In de strip kan ze dit al eerder nadat ze de armbanden ontving van Zeus, waarmee ze bliksem kon afvuren.

Paradise Island

Het eiland van de Amazones heet in de strip en film officieel Themyscira. In de eerste stripboeken van Wonder Woman heten het enkel Paradise Island. In de film zijn hier een paar linkje naar toe. Zo noemde Hippolyta het eiland een paradijs en geeft Steve het later de bijnaam Paradise Island.

Het Godkiller Zwaard

Diana’s zwaard, de Godkiller, komt wel voor in de stripboeken, maar niet als dat van Wonder Woman. Zo behoorde het zwaard tot Deathstroke the Terminator. Hij kreeg deze van de Griekse god Hephaestus. In de film blijkt dat het zwaard zelf helemaal niet heel bijzonder is.

Welk van deze Easter Eggs had jij al gespot?

Bron: DC Comics, epicstream.com

Lees ook: Wij zouden dit vrouwelijke Marvel karakter wel in een film willen zien

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Aankomende superheldenfilms

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Red Notice 2 en 3 aangekondigd

  • Wat we zo geweldig vinden aan de Wonder Woman Amazones

  • Deze filmkostuums zorgden voor veel ophef

Zoek in artikelen