Fase 3 van de Leesclub met 'Het laatste dat ze deed'

Met Fase 3 zijn we alweer beland bij de laatste fase van de leesclub. Ook tijdens deze fase hebben we onze VIP-readers weer een aantal vragen over het boek voorgeschoteld. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Het laatste dat ze deed' ook? Ben je het eens met de meningen..?

Tijdens de laatste fase van de leesclub vroegen we onze VIP-readers het hemd van het lijf. We wilden onder andere weten wat ze van de personages vinden, of ze het boek een aanrader vinden en of het boek voldeed aan de verwachtingen. De antwoorden vind je hieronder terug!

Over het boek

Het jonge ambitieuze stel Liz en Owen woont tussen perfecte gezinnen met succesvolle carrières. Met een zekere afgunst bekijken zij hun buren Carole en David, die een ideaal leven lijken te hebben: een goed inkomen, een gelukkig gezinsleven, geborgenheid, en een prachtig zoontje, Charlie. Maar dan verdwijnt Charlie plotseling. Er is geen enkel spoor, hij is onvindbaar. En alles wat perfect leek, zakt als een kaartenhuis in elkaar.

Slechts één onoplettende seconde duurde het. Eén seconde die het leven van iedereen van wie ze hield totaal veranderde. Eén seconde die niet terug te draaien is. Eén seconde…

Als twee huwelijken langzaam bezwijken onder de druk van verdriet en angst, trekt Liz zich terug in een donkere duistere wereld van diepe ellende en schuld. Een wereld waarin paranoia en verraad de overhand krijgen. Want er is nog iemand met eigen geheimen, eigen pijn en redenen om Liz in de gaten te houden. En alleen deze persoon weet dat het mysterie rondom de verdwijning van Charlie bij lange na nog niet voorbij is. 

Bron: Karakter Uitgevers

Eindoordeel

Alle lezeressen vonden ‘Het laatste dat ze deed’ van Gregg Olsen een leuk boek om even tussendoor te lezen en hadden het dan ook best wel snel uitgelezen. Het is geen angstaanjagend spannend boek, omdat de schrijver tussendoor veel informatie loslaat. Hierdoor zakt de spanningsboog een beetje in en daardoor zit je tijdens het lezen niet op het puntje van je stoel. Maar als lezer wil je wel gewoon weten wat er met Charlie is gebeurd. En het belangrijkste hierbij: leeft hij nog? Dat zorgt ervoor dat je toch aldoor blijft lezen!

De meest favoriete personages uit ‘Het laatste dat ze deed’ zijn dokter Miller, Liz en Carole. Lezeres Erika vindt het voor dokter Miller vooral sneu wat er is gebeurd en dat hij hier eigenlijk nooit meer overheen komt. Door de sympathie die dit opwekt bij haar is dit haar favoriete personage! 

Maar het verhaal in ‘Het laatste dat ze deed’ draait natuurlijk vooral om Liz. Zij is het favoriete personage van lezeressen Hilma en Tina omdat haar personage erg goed is uitgewerkt. Daarnaast vinden ze het goed om te zien dat ze met haar geweten worstelt en dat ze uiteindelijk tegen Owen in gaat. Dat is dan ook meteen de groei die dit personage doormaakt. 

Carole is het favoriete personage van lezeressen Ans en Sandra. Zij vinden dat het verdriet van Carole erg mooi en goed is uitgewerkt. Een wanhopige moeder die op zoek is naar antwoorden. Lezeres Sandra vindt het hartverscheurend wat zij moet doormaken.

Het laatste dat ze deed’ heeft een goed einde en dat vinden veel van de lezeressen fijn. Lezeres Silvia vond het heel goed dat Liz uiteindelijk tegen haar man in ging en de waarheid opbiechtte. Helaas komt er geen confrontatie tussen de dader en de ouders van Charlie. Dat zou het verhaal helemaal afgemaakt hebben, nu mis je toch nog een stukje!

Over de schrijver

Eigenlijk was geen van de lezeressen al bekend met Gregg Olsen. Hij heeft een fijne en vlotte schrijfstijl en gebruikt geen moeilijke of lastige begrippen waardoor je het boek heel erg snel uit kan lezen. Hier en daar was het wel een beetje voorspelbaar waardoor de opgebouwde spanningsboog niet heel hoog was. Lezeres Sandra is heel enthousiast over ‘Het laatste dat ze deed’ en dat betekent dat ze zeker meer wilt gaan lezen van Gregg Olsen. 

Een aantal lezeressen over het boek

Ans: “Je leeft helemaal mee met de ongerustheid van ouders waarvan hun zoontje is verdwenen. Dit komt erg realistisch over evenals de wijze waarop de recherche  deze zaak wil oplossen.”

Tina: “De flashback aan het begin was gelijk al een en al drama. Hierdoor trok het boek vanaf het begin al mijn aandacht en wilde ik steeds maar verder lezen.”

Erika: “Tijdens het lezen kom je steeds meer te weten over de personages en hun relaties. En de vraag die je jezelf tijdens het lezen meerdere malen afvraagt is; wordt Charlie gevonden? Zo ja? Levend of niet?”

Wat vond jij van 'Het laatste dat ze deed'?

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Recensie: Kil

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Quiz: Welk boekengenre past bij jou?

  • Quiz: Wat is het perfecte boek voor jou?

Zoek in artikelen