• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Zoals de wind waait RECENSIE

Zoals de wind waait is een heel ingewikkeld boek. Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar. Het was af en toe moeilijk te volgen. De twist aan het eind maakte het rommelige verhaal wel een beetje goed. Aan het einde van het boek neemt het verhaal namelijk een hele onverwachte wending.

Jenna Metcalf is op zoek naar haar moeder, die tien jaar geleden onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen. Jenna hoopt haar moeder nu, tien jaar later, te vinden. Ze schakelt een privédetective en een medium in om haar te helpen bij haar zoektocht. Zelf spit ze haar moeders dagboeken door, op zoek naar aanwijzingen. Jenna weet dat haar moeder haar nooit zou hebben willen achterlaten. Wat is er de nacht van haar verdwijning gebeurd?

Alice Metcalf was een wetenschappelijk onderzoekster, die onderzoek deed naar het rouwproces van olifanten. Haar onderzoek beschreef zij uitgebreid in haar dagboeken. Deze stukken waren heel erg leuk om te lezen. Wat zijn olifanten een bijzondere dieren!

Ik ben Zoals de wind waait gaan lezen, omdat ik eerder De verhalenvertelser, ook geschreven door Jodi Picoult, gelezen heb. Dat boek vond ik geweldig. Zoals de wind waait was echter een heel ander soort boek. Meer een soort mystery/thriller verhaal. Het sprak me veel minder aan dan De verhalenvertelster.

Zoals de wind waait

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Al meer dan tien jaar is Jenna Metcalf op zoek naar haar moeder Alice, die in Botswana onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen. Jenna kan niet geloven dat haar moeder haar in de steek heeft gelaten. Ze bestudeert dagelijks Alices aantekeningen in de hoop een aanwijzing te vinden. Ten slotte besluit Jenna de hulp in te roepen van Serenity, een in opspraak geraakte helderziende, en
  de cynische priv├ędetective Virgil. Drie eenzame zielen die lastige vragen stellen en totaal niet voorbereid zijn op de verpletterende uitkomst van hun speurtocht.

Meer info

Toegevoegd door: