• Home
  • Privacy- en Cookiebeleid
Privacy- en Cookiebeleid


Privacybeleid

 

Chicklit.nl is een website die wordt aangeboden door BookSpot B.V. In dit Privacybeleid lees je hoe BookSpot B.V. omgaat met de verwerking van persoonsgegevens die wij verkrijgen via onze website www.chicklit.nl (hierna: “Chicklit.nl”, “wij” of “ons”). 

 

Dit Privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 25 mei 2018. Wij kunnen het Privacybeleid van tijd tot tijd aanpassen.

 

1. Over ons

BookSpot B.V. is de verantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

BookSpot is gevestigd aan het Noordereinde 56, 1243 JJ te ’s-Graveland. Ons postadres is Postbus 60, 1243 ZH ’s Graveland. Voor vragen over ons Privacybeleid kun je een e-mail sturen naar privacy@bookspot.nl. We zijn ook bereikbaar via info@chicklit.nl. 

 

2. Welke persoonsgegevens verwerken wij?

 

Persoonsgegevens

Wij kunnen persoonsgegevens verwerken van bezoekers en gebruikers van onze website. Daarbij kan worden gedacht aan naam, geslacht, jouw foto (avatar), jouw persoonlijke interesses en voorkeuren. Als je via Facebook een account maakt, ontvangen we jouw Facebook ID, e-mailadres en profielfoto. Het verstrekken van persoonsgegevens is nooit verplicht, maar het gebruik van Chicklit.nl, toegang tot content, deelname aan prijsvragen en verzoeken om informatie kunnen wel afhankelijk zijn van het verstrekken van informatie. Het is ook mogelijk dat wij persoonlijke interesses afleiden uit het surfgedrag van onze bezoekers (bijvoorbeeld door te kijken welke webpagina's zijn bezocht).

 

Wij verwerken onder meer de volgende persoonsgegevens:

  • Weergavenaam, naam, geslacht
  • E-mailadres
  • Portretfoto 
  • Door jou geschreven content
  • Websitebezoek en klikgedrag
  • IP-adres
  • Gegevens over uw computer
  • Inloggegevens
  • Voorkeuren en verlanglijstjes

Om je goed van dienst te kunnen zijn, kun je de redactie van Chicklit.nl privéberichten sturen. Deze berichten bewaren we zodat we je een volgende keer nog beter kunnen helpen en we onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Wij zullen jou nooit vragen om gevoelige gegevens met ons te delen.

 

3. Waarvoor verwerken wij persoonsgegevens?

Persoonsgegevens worden door ons verwerkt zodat wij onze website op een goede en effectieve manier aan kunnen bieden en om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen. De door jou opgegeven persoonsgegevens worden verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • beheren van je online account;
  • je te benaderen naar aanleiding van je aanmelding als Recensent of deelnemer aan de Leesclub, en vermelding van je deelname op onze website;
  • marketing-, promotie- en testdoeleinden;
  • verzending (per e-mail) van informatie over je account en overige (noodzakelijke) informatie;
  • uitvoering van analyses, daaronder begrepen datamining;
  • om contact met je te houden en je vragen te beantwoorden, onder andere via e-mail of (persoonlijke berichten via) social media;
  • om advertenties te tonen van een product waarvan wij vermoeden dat het bij de interesse van de gebruiker(s) aansluit;
  • om onze dienstverlening te verbeteren en beter aan te laten sluiten aan de behoeften en wensen van de bezoekers van onze website. 

 

4. Grondslag van de verwerking

Om jouw persoonsgegevens te mogen verwerken, moet deze zijn gebaseerd op één van de grondslagen uit de AVG. In het geval van Chicklit is dat – afhankelijk van de specifieke persoonsgegevens – op basis van onze recensieovereenkomst met jou, een wettelijke verplichting, een gerechtvaardigd belang of de toestemming. Indien jij bepaalde persoonsgegevens niet verstrekt, kan het zijn dat je niet alle functionaliteiten van de website kunt ervaren.

 

  • Overeenkomst: als je vaste Recensent bij ons wordt, moeten wij bepaalde persoonsgegevens van jou verwerken: denk aan NAW-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres en portretfoto.
  • Wettelijke verplichtingen: zo moeten wij bijvoorbeeld op basis van fiscale wetgeving bepaalde financiële gegevens bewaren.
  • Gerechtvaardigd belang: wij hebben er belang bij om jou te benaderen met aanbiedingen die op jouw voorkeuren zijn toegesneden, tenzij jouw privacybelang zwaarder weegt. Daarom houden wij bijvoorbeeld jouw gebruik van de website bij.
  • Toestemming: Als de verwerking van persoonsgegevens niet onder één van de eerdergenoemde grondslagen valt, zullen wij jouw toestemming vragen om bepaalde persoonsgegevens te verwerken. Je kunt jouw toestemming altijd intrekken.

 

5. Aan wie verstrekt Chicklit persoonsgegevens?

 

Om jou van dienst te kunnen zijn en om onze werkzaamheden uit te voeren, schakelen wij andere partijen in om namens ons persoonsgegevens te verwerken. Soms zijn wij wettelijk verplicht of dwingt een rechter ons om persoonsgegevens te verstrekken aan bijvoorbeeld de Belastingdienst, de politie of de toezichthouder. Wij verstrekken verder alleen persoonsgegevens aan andere derden nadat wij jouw voorafgaande toestemming hebben gekregen.

Als wij persoonsgegevens laten verwerken door een derde partij, sluiten wij met deze zogenaamde verwerkers een schriftelijke verwerkersovereenkomst die voldoet aan de AVG. Een verwerker is bijvoorbeeld de hosting van onze website of een e-mailmarketing-softwarebedrijf dat de verzending van e-mails faciliteert.

 

Wij ‘verkopen’ jouw persoonsgegevens nooit. Een derde partij mag jouw gegevens niet zonder jouw toestemming voor eigen doeleinden gebruiken.

 

6. Verwerken van persoonsgegevens buiten de EU

Chicklit probeert zoveel mogelijk jouw gegevens alleen binnen de Europese Unie te verwerken. Soms is dat niet mogelijk.

Wij proberen jouw gegevens zoveel mogelijk op een server in de Europese Unie op te slaan. De AVG is in alle landen van de EU van toepassing. Als wij verwerkers inschakelen, eisen wij ook dat zij persoonsgegevens op servers in de Europese Unie opslaan. Voor zover dat niet mogelijk is, nemen wij de nodige maatregelen om een passend beschermingsniveau te bieden voor de bescherming van jouw persoonsgegevens.

 

7. Jouw rechten ten aanzien van persoonsgegevens

Als wij jouw persoonsgegevens verwerken, heb je onder omstandigheden het recht om deze in te zien, te laten corrigeren, over te dragen of te laten verwijderen. Ook kun je soms bezwaar maken of beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens vragen. 

 

Inzage en correctie: indien jij wilt weten of wij jouw persoonsgegevens verwerken of jouw persoonsgegevens wilt aanpassen, dan kun je inloggen in je account op onze website. Daarin kun je jouw persoonsgegevens zelf aanpassen. Als je een kopie van al jouw persoonsgegevens wilt ontvangen kun je een verzoek tot inzage bij ons indienen. Wij kunnen je vragen om je eerst te identificeren. 

Verwijderen: de AVG biedt onder omstandigheden de mogelijkheid aan om persoonsgegevens te laten wissen. Wij zullen dan beoordelen of het verzoek uit te voeren is. In sommige gevallen kunnen wij jouw persoonsgegevens namelijk niet verwijderen omdat wij deze moeten bewaren voor fiscale of andere wettelijke verplichtingen.

 

Bezwaar: Als wij jouw persoonsgegevens verwerken op basis van een gerechtvaardigd belang, dan kun je vanwege jouw specifieke redenen bezwaar maken tegen verder gebruik van jouw persoonsgegevens. 

 

Bezwaar tegen reclame: Indien je niet langer reclame wilt ontvangen via e-mail of andersoortige elektronische berichten, dan kun je je daarvoor afmelden door op de uitschrijflink te klikken in een ontvangen e-mailbericht of door in te loggen in je account op onze website en je voorkeuren te wijzigen. 

 

Beperken: je kunt een verzoek indienen om de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken als jij vindt dat jouw persoonsgegevens onjuist zijn, de verwerking daarvan onrechtmatig is, jij deze nodig hebt voor een rechtsvordering of je bezwaar hebt gemaakt tegen de verwerking daarvan.

 

Je kunt jouw verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, bezwaar of beperking indienen via privacy@bookspot.nl.

 

8. Hoe beveiligen wij jouw persoonsgegevens?

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om het verlies van persoonsgegevens of onrechtmatige verwerking te voorkomen. 

 

Jouw persoonsgegevens worden versleuteld (encrypted) opgeslagen en verwerkt in een beveiligde omgeving die is voorzien van minimaal een SSL-certificaat.

 

9. Hoe lang bewaren wij jouw persoonsgegevens?

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor wij jouw persoonsgegevens gebruiken. Sommige gegevens moeten wij op grond van de wet voor een bepaalde tijd bewaren.

 

10. Vragen of klachten?

Als je vragen hebt over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken, dan kun je ons dat laten weten via onze privacy@bookspot.nl. Wij helpen u graag verder.

Mocht u een klacht hebben die wij niet voor u kunnen oplossen, dan kunt u altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Cookiebeleid


Tot slot een korte toelichting over het gebruik van 'cookies'. Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op de harde schijf of in het geheugen van uw computer. Cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om de voorkeuren die u heeft ingesteld voor een bepaalde dienst of webpagina vast te leggen. Ook kunnen cookies worden gebruikt om te voorkomen dat u een bepaalde advertentie te vaak ziet en om te registreren hoe vaak een advertentie wordt vertoond. Als het niet nodig is om in het cookie persoonsgegevens op te slaan, doen wij dit niet. Cookies kunnen uw computer of de bestanden die op uw computer staan niet beschadigen.

 

Je kunt cookies via je internetbrowser blokkeren of verwijderen. Het weigeren van cookies kan het gevolg hebben dat bepaalde (functionaliteiten van) websites niet tot je beschikking staan.

Cookies verwijderen in Internet Explorer en Edge
Ga naar het menu Extra > Internetopties > Algemeen. Klik onder Browsegeschiedenis op Verwijderen. Je wilt misschien niet alles verwijderen. Zorg dat in ieder geval Cookies aangevinkt staat en klik op Verwijderen.

Cookies verwijderen in Firefox
Ga naar Extra > Opties > Privacy. Klik op Uw recente geschiedenis wissen. Onder Details kun je aangeven wat je precies wilt wissen. Vink in ieder geval Cookies aan. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier op 'Alles'.

Cookies verwijderen in Chrome
Klik op het icoontje met drie puntjes rechts bovenin. Klik op Geschiedenis > Browsegegevens wissen. Zorg in ieder geval dat 'Cookies en andere site- en plug-ingegevens' aangevinkt staat. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier 'het eerste gebruik'.