Gebruiksregels


Welkom bij Chicklit.nl! Leuk dat je mee komt praten en/of lezen! Om ervoor te zorgen dat alles hier netjes verloopt, hebben we een aantal regels. Als je onze website gebruikt ga je akkoord met onze Gebruiksregels. We kunnen deze gebruiksregels van tijd tot tijd aanpassen en raden je aan deze daarom regelmatig te checken.

Chicklit.nl is een website die wordt aangeboden door ACS Media Content B.V. (hierna: “Chicklit.nl”, “wij”, “ons” of “onze website”). ACS Media Content B.V. is gevestigd aan de Jan Willem Frisolaan 3, 2517 JS te Den Haag. Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 76586863. Ons BTW-nummer is NL860688069B011. Voor vragen over Chicklit.nl kun je een bericht sturen naar info@chicklit.nl.

1. Gebruik van Chicklit.nl

1.1. Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van onze website. Namelijk als:

 1. Gebruiker. Je kunt gewoon lekker lezen op onze website en hoeft geen account aan te maken.
 2. Member. Maak gratis een account aan. Als member kun je reageren op artikelen, geef je jouw waardering van artikelen die je leest, kun je een ledenrecensie schrijven, aangeven welke boeken je leest en films je kijkt, je verlanglijstje maken en je favorieten onthouden. Ook heb je een account nodig om deel te nemen aan prijsvragen.
 3. Recensent. Schrijf als vaste recensent vrijwillig recensies voor Chicklit.nl. We zoeken regelmatig gemotiveerde recensenten, hiervoor plaatsen we dan een oproep in ons nieuwsoverzicht. Als je interesse hebt kun je ook contact opnemen via info@chicklit.nl. Zie artikel 6 van deze Gebruiksregels voor de aanvullende voorwaarden voor Recensenten.
 4. Deelnemer aan de Leesclub. We plaatsen een oproep op onze website wanneer er een nieuwe Leesclub start. Per editie selecteren we steeds 10 VIP-readers. Zie artikel 7 van deze Gebruiksregels voor de aanvullende voorwaarden van de Leesclub.

1.2. Om een account te kunnen aanmaken dien je in het bezit te zijn van een geldig e-mailadres. Dit e-mailadres wordt gebruikt om je account te activeren. 

1.3. Zorg ervoor dat je 16 jaar of ouder bent als je een account aanmaakt en berichten plaatst. Ben je jonger? Dan heb je toestemming van je ouders nodig.

2. Wat doen wij met de content?

2.1. Door berichten en/of recensies op onze website te plaatsen geef je ons toestemming om deze te gebruiken op de website.

3. Jouw gedrag

3.1. Inhoud van geplaatste berichten mag niet ongepast zijn. Er is in ieder geval sprake van ongepaste inhoud wanneer een bericht niet in overeenstemming is met de goede smaak en het fatsoen of in strijd is met de openbare orde en goede zeden. Daarvan is in ieder geval sprake als een uiting het volgende bevat: 

 1. Scheldwoorden of agressief taalgebruik;
 2. Discriminerende of provocerende uitingen;
 3. Berichten die pornografisch of seksueel getint zijn.

3.2. Daarnaast mag geplaatste content nooit een van deze dingen bevatten:

 1. Reclame en/of commerciële links naar externe websites en/of advertenties;
 2. Persoonlijke informatie (van jezelf of van anderen) zoals je adres of - telefoonnummer;
 3. llegaal, niet kloppend of schadelijk materiaal. Plaats geen linkjes of informatie die illegaal is (bijvoorbeeld linkjes naar illegale downloadsites), en zorg dat je het recht hebt om alles dat je post te plaatsen;
 4. Tekst- en/of beeldmateriaal dat inbreuk maakt op rechten van derden.

3.3. Gebruik een gebruikersnaam en/of avatar die niet als ongepast, respectloos of beledigend opgevat kan worden.

3.4. Wees respectvol, tegen gebruikers en tegen ons.

4. Omgaan met ons

4.1. Volg altijd de aanwijzingen van de redactie. In het geval van een onenigheid of onduidelijkheid van een van de Gebruiksregels, heeft de redactie het doorslaggevende woord.

4.2. Mocht je op Chicklit.nl toch materiaal tegenkomen dat mogelijk ongeschikt is, dan kun je dit melden bij de redactie via info@chicklit.nl. Geef hier een duidelijke reden aan. De redactie zal het bericht bekijken en eventueel actie ondernemen.

5. Onze rechten

5.1. De teksten en beelden die we zelf plaatsen zijn van ons, of we hebben toestemming gevraagd om deze te plaatsen. Gebruikers van onze website mogen deze teksten en beelden niet downloaden en/of gebruiken voor andere doeleinden. Het herpubliceren, herdistribueren, reproduceren of op enkele andere wijze gebruiken van onze teksten en/of beelden is verboden.

5.2. Wij behouden ons het recht voor om de inhoud van geplaatste content, zoals een bericht, avatar of recensie, dat in strijd is met enig recht of met deze Gebruiksregels, te verwijderen of aan te passen. Eveneens kunnen wij jouw account in dat geval verwijderen en/of blokkeren. 

5.3. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van Chicklit.nl, de daarin opgenomen teksten en beelden en/of met de onmogelijkheid om de website te kunnen raadplegen.

5.4 Prijzen in winacties die aangeboden worden door ons worden verstuurd met Postnl of Bpost. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de levering van de prijzen. Indien er problemen zijn met de bezorging kan er contact worden opgenomen met de pakketdienst. Bij vermissing van een pakket kunnen wij geen nieuw exemplaar aanbieden. Prijzen kunnen worden verstuurd door sponsors van de winactie. Hier staat Chicklit.nl dan geheel buiten. Aan het winnen van een prijs kunnen geen rechten worden verleend.

6. Aanvullende voorwaarden voor Recensenten

6.1 Recensenten melden zich – al dan niet via een oproep – aan via info@chicklit.nl. Onze redactie maakt op basis van je inzending de beslissing of je in aanmerking komt.  

6.2. Om Recensent te kunnen worden moet je 18 jaar of ouder zijn.

6.3. Als Recensent stem je ermee in dat:

 1. je doorlopend recensies schrijft, tot wederopzegging. 
 2. je alle ontvangen items die je van ons krijgt recenseert, bestaande uit boeken, films, series en games. Per boek krijg je 2 tot 3 weken de tijd krijgt om een recensie te schrijven, en per dvd 1 week. De boeken en/of films krijg je gratis thuis gestuurd.
 3. je je houdt aan de vastgestelde deadlines. Deze houd je zelf in de gaten.
 4. je geen vergoeding ontvangt, maar wel alle (nieuwste) boeken en DVD's die je recenseert mag houden. Dit materiaal is alleen voor eigen gebruik, je mag het niet doorverkopen.
 5. wij vaststellen voor welke genres je recensies zult schrijven met inachtneming van de door jou opgegeven voorkeuren. Schrijf je een recensie voor een deel in een reeks, dan schrijf je ook de recensies voor de andere delen in deze reeks.
 6. we een foto van jou kunnen opvragen en toevoegen aan onze redactie-pagina met Recensenten. 
 7. alle content die je voor Chicklit.nl schrijft uniek is, geen inbreuk maakt op rechten van derden en niet elders mag worden gebruikt.
 8. je je houdt aan de inhoudelijke eisen die Chicklit.nl aan een recensie stelt en eventuele wijzigingen van deze eisen in de gaten houdt.
 9. dat je alle recensies in alle eerlijkheid schrijft. Dit betekent dat je niks mag ontvangen, afspreken enzovoort met derden in ruil voor een positieve recensie.
 10. er geen garantie tot publicatie is. 

6.4. Onze redactie leest alle recensies voor deze worden geplaatst en behoudt zich het recht voor eventuele wijzigingen aan te brengen of een recensie niet te plaatsen.

6.5. Kun je door omstandigheden de deadline voor het aanleveren van een recensie niet halen of kun je een periode geen recensies schrijven, geef je dit zo spoedig mogelijk aan bij onze redactie. Wij houden hier rekening mee. 

7. Aanvullende voorwaarde voor Deelnemers aan de Leesclub 

7.1. Voor deelname aan de Leesclub is het vereist dat je in een vooraf vastgestelde periode (ca. 3 weken) beschikbaar bent.

7.2. Je kunt je per editie steeds opnieuw opgeven.

7.3. Deelname aan de Leesclub is op vrijwillige basis. Je ontvangt hier geen vergoeding voor.

7.4. Als je door onze redactie wordt gekozen als 1 van de 10 VIP-readers geldt het volgende:

 1. Het boek waarover je een recensie zult schrijven wordt gratis ter beschikking gesteld.
 2. Je verkoopt niets van wat je hebt gekregen.
 3. Je neemt in deze periode actief deel in onze speciale groep op Facebook waar we de VIP-readers bij elkaar roepen om gezamenlijk te kletsen over het boek.
 4. Je plaatst in deze periode ten minste 3 aan de Leesclub gerelateerde posts op je Social Media account(s).
 5. Je schrijft na afloop een recensie over het boek. Jouw recensie moet door jou geschreven worden en mag geen inbreuk maken op rechten van derden. Jouw recensie wordt op onze website geplaatst. 
 6. Er is geen garantie tot publicatie. 

7.5. Chicklit.nl leest alle recensies voor deze worden geplaatst en behoudt zich het recht voor eventuele wijzigingen aan te brengen of een recensie niet te plaatsen.

8. Klachten

8.1. Indien je niet tevreden bent met onze diensten, of aanstoot neemt aan andere gebruikers van onze website, neem dan contact op met onze redactie via info@chicklit.nl.  

9. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

9.1. Op het gebruik van onze website, waarop onderhavige Gebruiksregels van toepassing zijn, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

9.2. Alle geschillen met Chicklit.nl die ontstaan naar aanleiding van het gebruik van onze website, op welke wijze dan ook, zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Den Haag.