• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Stuurloos RECENSIE

 omg,

zelden zo'n slecht boek gelezen.

de samenvatting op de achterkant is echt het enige spannende dat in dit hele boek gebeurt.

ik heb 3 weken nodig gehad om me er doorheen te worstelen.

er zit veel te weinig spanning in. en het dubbele verhaal maakt het er ook niet beter op. zit je net een beetje in het verhaal, zit je op de volgende bladzij ineens in een ander verhaal.


de ontknoping was verrassend en surrealistisch, paste totaal niet bij het verhaal. de spanning rondom de ontknoping werd in een paar hoofdstukken opgebouwd, maar wel heel snel, alsof ze erachter kwam, dat je de lezer niet nog meer pagina's moet laten doorworstelen.
Als ze eerder was begonnen met de spanning op te bouwen, had het veel beter weg gelezen.

ik blijf na het lezen met een aantal vragen zitten: waarom pakte aegir dat geld? waarom is de schrijfster zo druk bezig met bij personen tot in den treure te beschrijven, maar krijg je alleen sumiere informatie over de hoofdpersonages? een boek, waarin je je niet betrokken voelt bij de hoofdpersonage(s) lesst naar mening niet lekker weg

Stuurloos

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  'Mama is dood.' Het hoge stemmetje van het kind was ongemakkelijk helder. 'Papa is dood.' Het werd erger. 'Adda is dood. Bygga is dood.' Het kind zuchtte diep en klemde zich om het been van haar oma. 'Allemaal dood.'

  Een jacht arriveert in de haven van Reykjavik zonder passagiers aan boord. Wat is er gebeurd met de bemanning en de familie  die zich op het schip bevonden toen het vertrok uit Lissabon? Advocate Thóra Guðmundsdóttir duikt in de zaak."

Meer info

Toegevoegd door: