• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alles wat je lief is RECENSIE

In het boek maken we kennis met Madeline. Zij heeft een heel erg zeldzame ziekte waardoor ze eigenlijk allergisch is aan de wereld en de hele dag binnen moet blijven. Ze vult haar dagen met boeken lezen en gezelschapsspelletjes spelen met haar moeder. De enige 2 personen in haar leven zijn haar moeder en haar verpleegster Carla. Op een dag komt er een nieuw gezin hun intrek nemen in het huis naast dat van Madeline. Ze is meteen nieuwsgierig naar de nieuwe buurjongen Olly.

Eerst leren ze elkaar beter kennen via het internet, maar al snel willen ze elkaar ook in levende lijve ontmoeten ondanks dat dit eigenlijk onmogelijk is door de ziekte van Madeline.

Hoewel de wereld van Madeline heel klein is, is het verhaal helemaal niet saai. De hoofdstukken wisselen zich af met chatgesprekken, boekbesprekingen van Madeline, tekeningen,… Ik had dit nog nooit in een boek gezien en vond dit echt superleuk en origineel. Het verhaal leest heel vlot en ik had dit boek dan ook in een paar dagen uit.

Het verhaal maakt ook een spannende wending waardoor je eigenlijk niet anders kan dan het boek meteen uitlezen omdat je wil weten hoe het verhaal afloopt. Ik ben fan van de schrijfster en ik geef het boek 4 hartjes!

Alles wat je lief is

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (24 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.

  Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg… 

  Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Meer info