• mijn waardering

Een mooie zomerse roman! RECENSIE

Een mooie roman waarbij je je echt in de Franse wijngaard waant, mooie beschrijvingen van de natuur en de omgeving! Dit wordt extra benadrukt door de Franse woorden en zinnetjes die in het boek zijn verwerkt. Jane ontdekt na het overlijden van Luc een bijzonder en persoonlijk familie geheim. Vooral het karakter van Clarisse is mooi uitgewerkt, ze maakt het haar omgeving extra moeilijk. Ook leer je iets meer over de pieds noirs, de kolonisten die in 1962 vanuit Algerije naar Europa zijn gevlucht.

De vergeten zomer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  De druivenoogst is altijd een feestelijke gebeurtenis in de wijngaard van de familie Cambon. Behalve dit jaar. Wanneer de oogst door een fout mislukt, is dit slecht nieuws voor het voortbestaan van het landgoed. En Clarisse Cambon weet precies wie ze dat kwalijk moet nemen: haar schoondochter Jane. Het is slechts één incident in een jarenlange strijd, waarvan beide vrouwen de oorzaak verborgen houden voor Luc. Luc, die altijd zijn best doet om zijn vrouw en zijn moeder met elkaar te verzoenen. Maar als het noodlot toeslaat, blijft Jane vol twijfels achter. Welke geheimen heeft haar man altijd voor háár verborgen gehouden?
  Wanneer ze de dagelijkse leiding van de wijngaard overneemt, vindt Jane bewijs voor het feit dat Luc niet de man was op wie ze twintig jaar geleden verliefd werd. En wat erger is, ze weet dat alleen haar oude vijand Clarisse kan helpen om de waarheid te achterhalen…

Meer info

Toegevoegd door: