• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Divergent 1: Inwijding RECENSIE

Wanneer Beatrice in het begin van het boek een van de belangrijkste keuzes moet maken in haar leven, namelijk in welke factie wil ik de rest van mijn leven doorbrengen, wordt ze meteen geconfronteerd met verschillende moeilijkheden en morele dilemma's. Factie boven bloed, zal Beatrice zich hieraan kunnen houden?

De verschillende facties worden op hun eigen bijzondere manier weergegeven. Elke factie staat voor een andere waarde en die waarden worden tot in de details uitgewerkt. Ook de leden van de facties moeten door een heel proefproces gaan om te zien dat ze over de juiste waarden en normen beschikken voor ze worden toegelaten tot de factie.

Hoewel het einde tegenviel, is het boek nog steeds vier sterren waardig.

Divergent - Inwijding

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (84 stemmen)
 • Omschrijving:

  Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf facties: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.

Meer info