• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alles wat je lief is RECENSIE

Madeline heeft een zeldzame ziekte waardoor ze niet naar buiten mag, ze is allergisch aan alles. Ze probeert toch zoveel mogelijk van het leven te genieten, ze leest boeken en kijkt films, ze heeft een geweldige verpleegster Carla en een moeder die onvoorwaardelijk veel van haar houdt en dat was genoeg voor Madeline. Maar dan komt Olly en alles verandert.

Alles wat ik lief heb is op een originele manier geschreven, zeker de tekeningen zijn een grote meerwaarde. Olly en Madeline hebben beiden hun imperfecties en dat is juist wat het boek zo goed maakt. Niemand is perfect, Olly en Madeline kunnen hier zeker van meespreken. Liefde laat je dan ook de gekste dingen doen.

Het boek was zo vlot en aangenaam geschreven dat ik in de negatieve zin verrast werd door het einde. Het voelde snel en zelf een beetje slordig geschreven aan, daarom vond ik het boek net geen vijf sterren waardig, maar vier is nog steeds niet zo slecht.

Alles wat je lief is

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (24 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.

  Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg… 

  Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Meer info