• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Huisje boompje beest RECENSIE

Huisje Boompje Beest is een roman van Roos Schlikker. Roos Schlikker schrijft voor diverse bladen. Ze heeft een column in Libelle en was deelnemer in de laatste serie ‘Wie is de Mol?’. Hoewel ze de waarheid sprak in de aflevering waarin ze een avond in Las Vegas had doorgebracht, werd ze niet geloofd door haar medekandidaten.

 

Huisje Boompje Beest speelt zich af in een Vinexwijk. Joris en Lidia gaan veel om met hun buren, Ramon en Evelien, en met buurvrouw Jonneke. Ze barbecueën samen en komen op elkaars feestjes. Elke zaterdag worden de gazons gemaaid en dat gebeurd volgens een vast ritueel, met elke week dezelfde opmerkingen en dezelfde grapjes. Als er een nieuwe buurman in de straat komt wonen, wordt er als snel vriendschap met deze Rob gesloten. Totdat buurvrouw Evelien een gerucht hoort op de tennisclub.

Huisje Boompje Beest leest vlot, korte hoofdstukjes, grote letters. Het is niet bepaald een feelgood roman. Het boek wordt omschreven als een schrijnende komedie. Er zitten wel komische stukjes in, bijvoorbeeld de figuur Petunia. Maar ook dingen die ik niet had hoeven te lezen, zoals Joris die buiten in de tuin zijn behoefte zit te doen. Ook vind ik het onderwerp, een pedofiel die in je omgeving komt wonen, zich niet lenen voor een komisch boek.

Ik geef het boek 3 hartjes.

Huisje boompje beest

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Huisje boompje beest' van Roos Schlikker heet je welkom in de Vinex, de plek waar Ambi Pur alle vieze luchtjes heeft weggesprayd. Heerlijk is het er. Mooi huis, aangeharkte tuin, goede auto voor de deur, twee kinderen - een koningspaar. Echt, gesettelde veertigers Joris en Lydia zouden niet anders willen. Maar dan komt Rob in de wijk wonen - een charmante fotograaf, een bohemien, een ladies' man. Rob zet het leven van Joris en Lydia op zijn kop. Wat als angst in je straat komt wonen?

Meer info

Toegevoegd door: