• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Chemie RECENSIE

Chemie van Kaat de Kock vond ik een leuk boek om te lezen, echt een boek om je een paar uur mee te amuseren. Het las lekker weg, vooral ook omdat ik denk dat dit een boek is voor de jongere YA lezer. Het boek is ook niet dik, dus je bent er zo doorheen.

Hoofdpersoon is de zeventienjarige Emma, die net als veel van haar vriendinnen, een beetje verliefd is op de jongere scheikunde leraar Tom. Als hij als begeleider meegaat met een reis naar Griekenland is de sfeer wat losser en blijkt dat Tom ook een oogje op Emma heeft. Maar hij is haar leraar en zij zijn leerlinge ...

Het is een goed verhaal, tegengevallen is het mij niet. Wel werden er veelvuldig engelse termen gebruikt die volgens mij niet echt door de Nederlandse tieners worden uitgesproken. Het voelde soms alsof het boek ook bestemd is voor de engelstalige markt.

De personages kwamen een beetje vlak over, niet echt uitgediept. Maar zoals gezegd, is dit een boek voor de jongere YA lezer, dus dan moet je niet ingewikkeld doen.

Hoofdpersoon Emma vond ik wel een leuk type, beetje onzeker maar wel met een eigen wil, mijn favoriet. Ze gaat achter Tom aan enkel en alleen omdat ze niet wil dat iemand anders hem vangt. En als ze hem dan heeft, is het toch niet wat ze er van had verwacht. Tom is soms ook net een kleine jongen, vond ik.

Ik vond het jammer dat over Tom niet veel werd verteld, hij is in wezen toch waar het om draait. En het eind van de romance was ook wel abrupt.

Ik kende de auteur enkel van naam, vooral van het boek: Selfie, dat heb ik wel eens ergens zien liggen, maar ik heb nog niet eerder een boek van haar hand gelezen. En eigenlijk ben ik nu wel nieuwsgierig geworden naar dat boek.

De schrijfstijl was goed, het las makkelijk. Ik was voornamelijk nieuwsgierig hoe het zou aflopen, hoewel het tegen het eind een beetje afgeraffeld werd. Dat is toch jammer.

Ik vond het ook jammer dat de karakters een beetje vlak en oppervlakkig bleven.

Aanbevelen zou ik het niet direct, maar als iemand mij zou vragen of het een leuk boek is, is mijn antwoord zeker bevestigend. Je vermaakt je best met het lezen van dit boek.

Misschien zou het interessant zijn als er iets meer werd verteld over het waargebeurde achter het verhaal, een beetje extra informatie. Dat zou iets meer toevoegen.

Al met al vond ik het een leuk boek, met een super mooie cover waar echt over nagedacht is.

Het boek krijgt van mij drie hartjes.

Chemie

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (17 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nadat ze is gedumpt door haar vriendje Benno, kan de zeventienjarige Emma wel wat afleiding gebruiken. Ze verheugt zich enorm op haar klassenreis naar Griekenland. Vooral omdat meneer Vandevelde, haar jonge en knappe chemieleraar, meegaat als begeleider. Veel meisjes op school hebben een crush op hem en Emma stiekem ook. Tegelijkertijd beseft ze dat een relatie tussen hen onmogelijk is. Totdat ze begint te merken dat meneer Vandevelde misschien meer belangstelling voor haar heeft dan een leraar zou mogen hebben. Is er echt chemie tussen hen?

Meer info

Toegevoegd door: