• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Sandwichvrouw RECENSIE

‘Sandwichvrouw’ is het vervolg op ‘Hoe krijgt ze het voor elkaar’, geschreven door Allison Pearson. Het laatstgenoemde boek is verfilmd met Sarah Jessica Parker en Pierce Brosnan in de hoofdrollen.

In ‘Sandwichvrouw’ wordt Kate Reddy bijna 50 jaar. Haar man Richard, die is ontslagen, maakt een stevige midlifecrisis door en laat zich omscholen tot coach. Het huis waar ze in wonen is een ‘opknappertje’ en kost handen vol met geld. Omdat er toch brood op de plank moet komen, gaat Kate, na 10 jaar, weer op zoek naar een goedbetaalde baan. Alleen merkt ze dat het een stuk lastiger is om aangenomen te worden. Want in haar bedrijfstak staat 50 jaar voor hoogbejaard. Op een creatieve manier lukt het haar om bij haar oude werkgever in dienst te komen. En dan laat een oude vlam weer van zich horen…

Dit zijn de ingrediënten voor een humoristisch verhaal over een vrouw die alle ballen in de lucht moet zien te houden: aandacht en zorg voor haar kinderen, haar hond, haar man, haar moeder en haar schoonouders. En dan heeft ze ook nog een last van de perikelen die bij de overgang horen. Hierdoor lijkt ze zichzelf te vergeten. Gelukkig heeft ze vriendinnen om zich heen die haar met haar meeleven en haar advies geven.

‘Sandwichvrouw’ is een aanrader!

Sandwichvrouw

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kate Reddy, hoofdpersoon van Allison Pearsons internationale bestseller "Hoe krijgt ze het voor elkaar', wordt binnenkort vijftig. Haar schattige kindjes zijn onmogelijke pubers geworden die hele maancyclussen doorbrengen achter hun telefoons. Terwijl Kates ouders ook steeds meer zorg nodig hebben. En omdat haar man onlangs ontslagen is en even volledig toegeeft aan zijn eigen midlifecrisis, lonkt er thuis een financiële catastrofe. Na een pauze van tien jaar moet Kate ineens weer de arbeidsmarkt op – die genadeloos blijkt voor een vrouw van haar leeftijd. Het wordt nog ingewikkelder wanneer een oude vlam weer opduikt.

Meer info

Toegevoegd door: