• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Rebel in de woestijn RECENSIE

Als je houd van een Duizend-en-één-nacht wereld gemixt met een vleugje romantiek, dan is Rebel in de Woestijn van Alwyn Hamilton perfect voor jou.

Alwyn Hamilton zet een magische wereld neer waar verschillende factoren aan bod komen zoals oorlog, rebellen, technologische ontdekkingen, liefde maar ook hoe anders vrouwen behandelt worden in deze wereld en dat allemaal met een sprankeltje magie. De woestijnwereld van Rebel in de woestijn brengt diverse vreemde wezens met zich mee, zoals djinns, ghouls en zogenaamde ‘lijkenpikkers.’ De schrijfster heeft een prachtige wereld neer gezet waar rijk en arm tegenover elkaar staan en waar magische elementen een hele bijzondere sfeer aan het verhaal geven. Het verhaal leest heel prettig, je komt als lezer voor een heleboel verrassingen te staan, en je zal je geen moment vervelen met dit boek. Ook de cover heeft iets speciaal, ik vond de Engelse uitgave al zeer mooi, maar de Nederlandse uitgave is ook een must have in je boekenkast. De cover heeft een glinsterend holografisch effect, waardoor er over de hele voorkant regenboogkleuren te zien zijn als het licht erop valt.

Rebel in de Woestijn is het eerste deel van de trilogie, dus ik ben al heel erg benieuwd naar de andere delen, die zonder twijfel weer wonderbaarlijk gaan zijn.

Rebel in de woestijn

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is voor iedereen die genoten heeft van De Hongerspelen, De Kronieken van de Onderwereld, De selectie en Academicus Vampyrus: een verhaal vol romantiek en sterke personages.

  Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

Meer info

Toegevoegd door: