• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het negende gebod RECENSIE

De tweede litaraire thriller van Chris Houtman. Voor zijn eerste boek zit hij bij de laatste 5 genomineerde schrijvers voor de GOUDEN STROP welke hij mijns inziens verdient. Zijn tweede boek is ook weer bloedspannend en een echte pageturner. Het is een feministisch boek en een thriller. Dat is een unieke combinatie en ook nog geschreven door een man. Heel actueel en eigenlijk zou elke man het moeten lezen. Ik heb ervan genoten maar was ook erg onaangenaam verrast over de feiten omtrent de positie van de vrouw binnen de kerk door de eeuwen heen. Kopen dat boek!

Het negende gebod

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Als bij een antiquariaat in Parijs een onbekende tekst van de Romeinse schrijver Plinius de Jongere te koop wordt aangeboden, beseft Anthony Mulligan, conservator van het British Museum, dat hij op een historisch unicum is gestuit.

  Tegelijkertijd wordt de Nederlandse scenarioschrijfster Esther van Baerle gevraagd voor een internationale speelfilm die de vrouwenhaat binnen de Rooms-Katholieke Kerk aan de kaak wil stellen op basis van ditzelfde Plinius-document. Als Esther voor haar research op bezoek gaat bij haar vroegere professor, expert op het gebied van manuscripten uit de oudheid, treft ze hem aan in zijn werkkamer, badend in het bloed, vermoord.

  Ze doet vervolgens een beroep op de geschiedkundige expertise van Anthony Mulligan, die vroeger luitenant in het elite-SAS-corps van het Britse leger blijkt te zijn geweest. Samen worden ze meegezogen in een meedogenloze intrige, waarbij zij de militante en duistere kanten ontdekken van de oerconservatieve katholieke organisatie het Legioen van Christus.

  Niet alleen ontdekken zij hoe Maria Magdalena en andere belangrijke vrouwen in de eerste eeuwen van het christendom werden verketterd, maar ook hoe gevaarlijk fake news uit de christelijke oudheid zelfs vandaag nog kan zijn. Worden zij slachtoffer van religieuze fanatici die 'het ware geloof' en de onderdrukking van de vrouw verdedigen?

Meer info

Toegevoegd door: