• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Liefde van je leven RECENSIE

Het boek van N.I. Monteny, Liefde van je leven, is mijn eerste kennismaking met deze auteur.

De cover ziet er leuk uit: een landhuis/hotel in avondsfeer, met een paar palmbomen waardoor de indruk wordt gewekt dat het verhaal zich zal afspelen in een warm land.

Liesl cijfert zichzelf weg voor haar familie, maar dat verandert als ze de loterij wint. Ontgoocheld door wat haar partner vindt, besluit ze een paar weken vrijaf te nemen en vertrekt ze naar Italiƫ. Daar ontmoet ze verschillende personages, maar ook Matteo, een rasechte charmante Italiaan. Ondertussen probeert ze erachter te komen wat ze nu eigenlijk wil.

Er is ook een tweede verhaallijn, dat van haar stiefdochter Rebecca en haar liefdesleven.

De schrijfstijl is prettig, je leest zo een eind weg. Het is echt een boek om in de zomer te lezen. Er komen diverse Belgische termen in voor, het is een Vlaams boek, maar dat is totaal niet storend.

De twee verhaallijnen in het boek vind ik zelf niet echt bij elkaar komen, wat ik een beetje jammer vind.

Ik vind dit een leuk boek om te lezen. Een echte aanrader vind ik het niet, maar als je een leuk ontspannend boek wilt lezen, dan is dit het boek voor jou.

Liefde van je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de (te?) jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

Meer info