• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Gefeliciteerd, Leonard Peacock RECENSIE

Het is een interessant boek dat de realistische denkwijze weergeeft van een persoon met zelfmoordgedachten. Het verhaal speelt zich af over twee dagen, maar door de vele terugverwijzingen die het soms ingewikkeld maken lijkt het veel langer te duren. Af en toe is het moeilijk om te weten of het over het verleden of over het heden gaat. Ook komen er nog brieven uit de toekomst in voor die het nog wat moeilijker maken, maar lees zeker verder want uiteindelijk wordt alles duidelijk.

 

In vind het verhaal goed bedacht, enkel de situatie waar Leonard in zit is misschien een beetje overdreven, waarschijnlijk zijn er wel jongeren in een gelijkaardige situatie maar dat is uitzonderlijk.

 

De personages zijn ook goed bedacht en geven het verhaal interessante details en zorgen dat het geen saaie beschrijving van Leonard’s (laatste) dag is. Maar dat je ook de achtergrond van zijn leven te weten komt, daardoor krijg je het gevoel dat je Leonard echt kent hoewel er nog veel raadsels blijven.

 

Over het algemeen vind ik het een zeer goed boek. Ik zou het niet aanraden aan -15-jarigen omdat het eerst en vooral ingewikkeld is, maar het is ook een serieus onderwerp waar meer mensen dan je denk problemen mee hebben en dat daardoor vaak ook gevoelig ligt.

Gefeliciteerd, Leonard Peacock

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Leonard Peacock wordt vandaag achttien. Ouder zal hij niet worden. Vandaag is de dag waarop hij zichzelf van het leven zal beroven met het oude pistool van zijn grootvader.

  Maar eerst heeft hij nog een missie te volbrengen. Hij wil de vier belangrijkste mensen in zijn leven een cadeau geven, zodat ze weten dat het niet hun schuld is dat hij er straks niet meer is. En hij moet degene vermoorden die zijn leven tot een hel heeft gemaakt: zijn vroegere beste vriend.

  Een geraffineerde psychologische thriller over het leven en de onmogelijke keuzes waar dat leven je soms voor stelt.

Meer info

Toegevoegd door: