• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De terugkeer van de koningin - De terugkeer van de koningin 1 RECENSIE

De terugkeer van de Koningin is het verhaal van Brienna, die op tienjarige leeftijd wordt opgenomen in Huize Magnalia, om zo te trainen in een van de vijf Kunsten: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. Aangezien ze niet weet wat ze wil leren, komt te er pas (te?) laat achter dat Kennis haar Passie is, want op haar zeventiende moet ze een Passie beheersen en worden gekozen door een Patroon, een Beschermheer. Maar als dat spaak loopt en niemand haar wil, blijft ze alleen achter in het Huis, om onverwacht een gevaarlijk aanbod te krijgen dat haar leven zal veranderen, namelijk meedoen met een complot om ze de rechtmatige Koningin van Maevena op de troon te zetten.

De cover ziet er supermooi uit, met afgebeelde sterren.

Vanaf het begin pakt het verhaal je als lezer in, omdat  je meeleeft met Brienna, die geen idee heeft wie haar vader is en waarom ze op stel en sprong naar het Huis moet. Niemand wil haar verdere informatie geven, ongeacht wat ze probeert af te luisteren.

De schrijstijl is fijn, het verhaal leest lekker weg. Door onverwachte wendingen blijf je als lezer geboeid. Tegen het einde komen er nog plotwendingen die ik totaal niet aan zag komen.

De personages komen goed over, ook de bijfiguren en helemaal de Meester der Kennis, die zo mysterieus is dat je heel graag wilt weten wie hij nu eigenlijk is. En als lezer wil je ook heel graag weten of Brienna de bewuste koningin is.

Dit is het eerste deel van een goede YA serie en het boek kan ik dan ook van harte aanbevelen.

Ik ben benieuwd hoe het verder gaat en kan niet wachten op deel 2!

De terugkeer van de koningin - De terugkeer van de koningin 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  De terugkeer van de koningin van Rebecca Ross is het duizelingwekkende debuut vol twists & turns voor YA-lezers die van romantische fantasy houden. Brienna groeit op in Huize Magnalia, waar ze samen met andere meisjes wordt getraind in een van de vijf passies: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. De meisjes werken hard aan hun passie, zodat ze, als ze hun zeventiende zomerzonnewende vieren, door een patroon worden gekozen en financieel worden ondersteund. Maar Brienna's leven neemt een abrupte wending als ze ongewild betrokken raakt bij een gevaarlijk complot tegen de koning van Maevana. Voor ze het weet komt ze terecht in een web van politieke intriges en staat ze voor de moeilijkste beslissing in haar leven… Rebecca Ross studeerde Engels aan de universiteit van Georgia, Verenigde Staten. De terugkeer van de koningin is het eerste deel van een nieuwe meeslepende trilogie vol romantiek en spanning.

Meer info

Toegevoegd door: