• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson RECENSIE

De onverwachte wendingen in het leven van Grace Anderson is een leek, mooi, romantisch en vlot leesbaar boek.

Grace Anderson is vioolbouwer en heeft een LAT relatie met David. Als een reddingsactie viraal gaat, komt hun relatie onder spanning te staan. Maar dan besluiten haar vrienden haar te helpen en sturem ze haar naar Italië.

Vanaf het begin is het een leuk boek. Grace is een leuk, ietwat angstig persoon en leeft voor haar uitjes met David en haar winkel. Ze komt goed over. Haar beroep wordt ook mooi beschreven: een personage met haar beroep ben ik nog niet eerder in een boek tegen gekomen, wat het interessant maakt.

Naarmate het verhaal vorderde begon ik met iets te ergeren aan Grace: ze stelde zich afwachtend op. Maar dat is ook wel weer goed voor het verhaal. Zo blijf je als lezer wel geboeid.

De schrijfstijl is fijn, het verhaal leest goed weg. Ik was niet constant geboeid, en kon het boek makkelijk wegleggen. Het is een verhaal dat voort kabbelt en dat niet direct een grote indruk op mij heeft gemaakt. Ik had geen verwachtingen, dus ik ben ook niet teleurgesteld.

Een echte aanrader vind ik het niet, maar het is een leuk boek voor tussendoor.

De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (15 stemmen)
  • Omschrijving:

    Grace Anderson leidt een tevreden leven, met haar violenwinkeltje in een rustig Engels dorp en een langeafstandsrelatie met David in Parijs. Maar als David een vrouw redt in de Parijse metro en de beelden de wereld over gaan, blijkt hij een dubbelleven de leiden en valt hun relatie uiteen.
    Een levendige heer op leeftijd en een goedgebekte tiener helpen Grace de draad weer op te pakken en schrijven haar in voor een violenbouwwedstrijd in Italië. Grace ontdekt dat ze lang niet zo alleen is als ze dacht, dat een fout niet onoverkomelijk is en dat er meer dan één weg naar geluk bestaat.

     

Meer info