• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Furie RECENSIE

Het is 1998 en op het terrein van een Britse meisjesschool wordt een zestienjarig meisje dood gevonden. Ze is volledig in het wit gekleed en zit op een schommel. Haar doodsoorzaak is onbekend. Vier meisjes weten wat er gebeurd is. Ze hebben altijd gezwegen. Tot nu.

Een Brits kustplaatsje met een duistere geschiedenis – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats. Een studiegroepje van vier meisjes met een fascinatie voor hekserij. Een moord. Dit zijn de ingrediënten van Furie, een overrompelende, duistere literaire thriller die de donkere kanten van vriendschap, obsessie en wraak onderzoekt.

De tekst op de achterflap wekt, samen met de intrigerende cover, hoge verwachtingen. Denk aan Pretty Little Liars in combinatie met hekserij. Het verhaal begon ijzersterk met een spannend proloog. Helaas heeft de rest van het verhaal de hoge verwachtingen niet waar kunnen maken. Violet vertelt haar verhaal; over hoe ze op Elm Hollow terechtkomt, hoe het haar daar vergaat en hoe haar vriendschap met Robin, Alex en Grace ontwikkelt. De schrijfstijl gaat gepaard met lange, beeldende zinnen die het verhaal traag doen verlopen. Er blijft weinig tot geen ruimte over voor de eigen verbeelding. Hoewel het verhaal intrigerend genoeg is om door te willen lezen – ik wil nu eenmaal weten wat er gebeurd is – blijft alles vaag en onduidelijk. Het verhaal ligt verborgen in de sluimerige nevel van de alcohol- en drugsroes waarin de vier meiden in het boek zich regelmatig bevinden.

Furie

 • Auteur:

  Katie Lowe
 • Verschenen:

  24 september 2019
 • Uitgave:

  ISBN 9789400510210
  Uitgever A.W. Bruna
  416 pagina's
 • Uitgever:

  A.W. Bruna
 • Genre:

  Thriller
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (22 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je zou er een moord voor doen om bij ze te horen... Een weergaloze literaire thriller voor liefhebbers van De verborgen geschiedenis en The Craft.


  Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje dat een nogal zwarte geschiedenis heeft – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats.

  Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen vermogen om realiteit van mythes te onderscheiden.

Meer info