• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Iets om voor te leven RECENSIE

Toen ik in dit boek begon had ik even zoiets als het maar niet alleen over begravenissen gaat, maar al gauw leer je andrew steeds beter kennen. Hij werkt bij de gemeente als inboedel inspecteur en moet hiervoor nadat mensen overleden zijn gegevens proberen te achterhalen zoals geld voor de begravenis maar ook of hij nabestaanden heeft. Soms word er een nabestaande gevonden maar niet altijd.  hier komt veel eenzaamheid bij kijken.

Maar andrew lijd zelf ook een enorm eenzaam wereldje. Toen hij zijn baan kreeg heeft hij een gezin verzonnen bij zijn baas maar in werkelijkheid heeft hij die helemaal niet en woont hij in een oud versleten huis. hij heeft een hele wereld verzonnen met dianne en 2 kinderen

Verder in het boek leer je andrew steeds beter kennen en zijn motieven en merk je pas hoe eenzaam hij eigenlijk is.  op een gegeven moment krijgt hij een nieuwe collega peggy. en die haalt hem eigenlijk een beetje uit het dal en hij gaat steeds meer twijvelen of hij er wel goed aan doet om zijn leugen te blijven vol houden en word zelfs verliefd op peggy.

Dit is een boek die je zeker moet hebben gelezen, het geeft je veel inzicht over een best onbesproken thema: eenzaamheid. Dit is echt niet alleen bij oudere mensen maar ook jongeren en volwassenen. 

Iets om voor te leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Andrew zit vast in zijn leven, en in zijn troosteloze baan als ambtenaar waarin hij contact probeert te zoeken met de nabestaanden van eenzame overledenen. Gelukkig heeft hij een liefhebbend gezin om hem 's avonds zijn zorgen te laten vergeten. Althans, dat denken zijn collega's.
  Wat begon als een klein leugentje is inmiddels uitgegroeid tot iets groots: een fantasiewereld met een vrouw en twee kinderen. Het is voor Andrew een aangename ontsnapping uit zijn eigen eenzame bestaan. Daarom brengt de inmiddels-meer-dan-vriendschap met zijn nieuwe collega Peggy hem ook zo uit evenwicht. Durft hij alles op het spel te zetten en haar de waarheid te vertellen?
  Iets om voor te leven is een hartverwarmende roman over risico's nemen wanneer je denkt alleen te kunnen verliezen: scherp, humoristisch en levensecht.

Meer info

Toegevoegd door: