• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Iets om voor te leven RECENSIE

Een leuk luchtig geswchreven boek met een serieus thema. Het grote onderwerp eenzaamheid wordt ook meerdere manieren belicht. Door de zwaarte van het onderwerp, zou het een zwaarmoedig boek kunnen worden, maar dit heeft de schrijver weten te voorkomen. 

De twee belangrijkste hoofdpersonages worden goed uitgediept en maken een mooie groei door. In de relatie tussen de zus en het hoofdpersonage Andrew, mis ik een stukje diepgang waardoor deze relatie niet goed tot z'n recht komt. Dit is jammer, maar doet verder weinig afbreuk aan de verhaallijn.

Er zit een mooie plottwist in, die je tot kort voordat deze komt, niet aan ziet komen. Ook deze is mooi uigediept en je wordt meegezogen in de emoties die tijdens dit stuk aan bod komen. Dit maakt ook dat je Andrew beter gaat begrijpen in de door hem gemaakte keuzes.

Ondanks het serieuze thema, is het een humoristisch en luchtig geschreven boek wat zich makkelijk wegleest. Lekker voor nu in de winter op de bank, of voor in de zomer op vakantie.

Iets om voor te leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Andrew zit vast in zijn leven, en in zijn troosteloze baan als ambtenaar waarin hij contact probeert te zoeken met de nabestaanden van eenzame overledenen. Gelukkig heeft hij een liefhebbend gezin om hem 's avonds zijn zorgen te laten vergeten. Althans, dat denken zijn collega's.
  Wat begon als een klein leugentje is inmiddels uitgegroeid tot iets groots: een fantasiewereld met een vrouw en twee kinderen. Het is voor Andrew een aangename ontsnapping uit zijn eigen eenzame bestaan. Daarom brengt de inmiddels-meer-dan-vriendschap met zijn nieuwe collega Peggy hem ook zo uit evenwicht. Durft hij alles op het spel te zetten en haar de waarheid te vertellen?
  Iets om voor te leven is een hartverwarmende roman over risico's nemen wanneer je denkt alleen te kunnen verliezen: scherp, humoristisch en levensecht.

Meer info

Toegevoegd door: