• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Iets om voor te leven RECENSIE

Het Boek 'Iets om voor te leven' van Richard Roper gaat over Andrew, Andrew is een eenzame saaie man die als ambtenaar bij de gemeente werkt. Bij zijn solicitatiegesprek vroeg zijn baas of hij kinderen had. Op dat moment verzon Andrew 2 kinderen en een vrouw. Na zijn werk speelt hij echter alleen maar met de treintjes die hij door heel zijn huis heeft lopen. Hij moet in het huis van een overledene zoeken naar een testament.

Na een tijdje krijgt hij collega Peggy als hulp en langzaam veranderd Andrew in een vrolijke gezellige man, die mveel plezier heeft met Peggy. Hij komt nu op een punt waarop hioj niet meer kan liegen over zijn gezin en de waarheid moet gaan vertellen. 

In het begin is het boek vreselijk saai, maar door het veranderen van het karakter van Andrew wordt het boek steeds leuker. In het begin legde ik het boek steeds weg, maar later, door de veranderde relatie tussen Andrew en Peggy werd het een leuk boek om te lezen. Ik wilde weten hoe het zou gaan met de leugentjes en of Andrew uiteindelijk de waarheid zou vertellen.

Ik raad dit boek aan. De auteur wist me uiteindelijk toch te boeien.

Iets om voor te leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Andrew zit vast in zijn leven, en in zijn troosteloze baan als ambtenaar waarin hij contact probeert te zoeken met de nabestaanden van eenzame overledenen. Gelukkig heeft hij een liefhebbend gezin om hem 's avonds zijn zorgen te laten vergeten. Althans, dat denken zijn collega's.
  Wat begon als een klein leugentje is inmiddels uitgegroeid tot iets groots: een fantasiewereld met een vrouw en twee kinderen. Het is voor Andrew een aangename ontsnapping uit zijn eigen eenzame bestaan. Daarom brengt de inmiddels-meer-dan-vriendschap met zijn nieuwe collega Peggy hem ook zo uit evenwicht. Durft hij alles op het spel te zetten en haar de waarheid te vertellen?
  Iets om voor te leven is een hartverwarmende roman over risico's nemen wanneer je denkt alleen te kunnen verliezen: scherp, humoristisch en levensecht.

Meer info

Toegevoegd door: