• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Rode koningin RECENSIE

De wereld is verdeeld: er zijn mensen met zilver bloed en mensen met rood bloed. De mensen met zilver bloed hebben krachten en regeren over de mensen met rood bloed, voor wie het leven niet makkelijk is. Mare is iemand met rood bloed. Wanneer haar vriend Kilorn zijn baantje verliest en daardoor net als zijzelf het leger in moet, probeert ze wanhopig een uitweg te vinden. Maar als Mare een baantje in het paleis krijgt, blijkt dat het leger niet de grootste dreiging is. Want wat gebeurt er als je bliksem kan controleren terwijl je rood bloed hebt, en allerlei belangrijke Zilvers dit zien gebeuren?

Rode koningin leest vlot en is moeilijk weg te leggen. Dat komt door zowel de spanning als door Victoria Aveyards schrijfstijl. Hoewel er veel gebeurd, is het tempo precies goed. Te midden van alle heftige gebeurtenissen is er namelijk ook rust en je krijgt de tijd om de personages en de wereld waarin het verhaal zich afspeelt te leren kennen.

En de wereld van Rode koningin zit interessant in elkaar! De setting en ‘’worldbuilding’’, maar ook de personages zijn goed geschreven. Het is niet moeilijk om je in hoofdpersoon Mare in te leven en de andere personages zijn ook stuk voor stuk interessant.

Vlak voor het einde komt er een enorme plottwist, één die maakt dat je absoluut het volgende deel in Victoria Aveyards serie wilt lezen!

Ik geef Rode koningin vijf hartjes!

Rode koningin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…
   

Meer info

Toegevoegd door: