• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De onschuldigen RECENSIE

Het idee voor De onschuldigen van John Grisham is ontstaan vanuit een waargebeurd verhaal. Zijn inspiratie komt van het verhaal van Joe Bryan die dertig jaar geleden ten onrechte veroordeeld is voor de moord op zijn vrouw. De verwachtingen die tekst op de achterkant van het boek schetst worden vanaf het begin waargemaakt. Je wordt nieuwsgierig en bent benieuwd hoe het verhaal zich verder ontwikkelt. Het verhaal zit vol met omschrijvingen en informatie, maar dit stoort niet voor de snelheid waarin je het boek uitleest.

De schrijfstijl van John Grisham is erg prettig en leest makkelijk weg. Grishams ervaring komt duidelijk terug in dit verhaal.  De details zijn mooi verwerkt, de personages zijn sterk en geloofwaardig uitgewerkt en de plot is mooi uitgeschreven. Er zitten diverse plottwists in waardoor het verhaal geen moment verveeld, ook al weet je in zeker zin de uitkomst al. Het is wellicht geen bijzonder spannend verhaal, zoals je misschien zou verwachten, en het einde is geen totale verrassing, maar het thema is bijzonder interessant. Een onderwerp waar waarschijnlijk bijna niemand bij stil staat. Het bizarre aantal mensen dat jarenlang onschuldig vastzit is niet te begrijpen. John Grisham zet je met dit boek dan ook echt aan het denken over het rechtssysteem en geeft genoeg stof tot discussie. 

Met De onschuldigen bewijst Grisham weer een bestsellerauteur te zijn die keer op keer weet te verrassen! 

De onschuldigen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Meer dan twintig jaar geleden werd in Seabrook, Florida de jonge advocaat Keith Russo in koelen bloede neergeschoten. De moordenaar liet geen spoor achter, er waren geen getuigen en geen duidelijke verdachten. Om de zaak toch op te lossen, schoof de politie de moord in de schoenen van Quincy Miller – een jonge zwarte man die ooit cliënt was van het slachtoffer. Bewijs werd vervalst, een veroordeling volgde spoedig en Miller verdween achter de tralies. Voor de rest van zijn leven. Geen advocaat keek nog naar hem om. Niemand bekommerde zich nog om hem.


  Ruim twintig jaar na de gebeurtenissen in Seabrook ontvangt Cullen Post een brief waarin Quincy Miller hem om hulp vraagt. Post is priester en advocaat, en het gezicht van Guardian Ministries – een kleine organisatie die zich inzet voor ten onrechte veroordeelden, met name zaken die niemand anders op zich wil nemen. Maar met de zaak-Miller haalt Post zich meer problemen op de hals dan hij ooit had kunnen bevroeden. Want de werkelijke moordenaars van Keith Russo willen koste wat kost voorkomen dat Miller alsnog wordt vrijgesproken. Deze invloedrijke mannen hebben destijds één advocaat vermoord, en ze zullen er niet voor terugdeinzen om nog een andere te elimineren om hun doel te bereiken…

Meer info

Toegevoegd door: