• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het kind uit Toscane RECENSIE

Het kind uit Toscane is een prachtig boek van de schrijfster Rhys Rowen.

Op de achterkant van het boek lees je een beetje waar het over gaat: Het is 1944 als de Britse piloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig springt. Hij landt in de groene velden van het door de Duitsers bezette Toscane. Zwaargewond vindt hij onderdak in een klooster en leert hij de italiaanse Sofia kennen. De liefde tussen hen bloeit op, maar wordt door verraad ruw beëindigd.

Bijna 30 jaar later bezoekt Hugo's dochter Joanna het Engelse platteland voor de begrafenis van haar vader. Tussen zijn persoonlijke spullen doet ze een schokkende ontdekking. Hoewel Joanna worstelt met haar eigen trauma's. Vertrekt ze naar Toscane om meer over haar vader te weten te komen. Al snel komt ze er achter dat sommige mensen het verleden liever laten rusten...

woahh wat een mooi boek heb ik zojuist uitgelezen. Toen ik het boek zag sprak mij de cover meteen aan het mooie Italië maar ook de spanning van de titel. Wanneer je de achterkant lees raak je al snel nieuwschierig en wil je weten waar dit boek over gaat.

wanneer je begint met dit boek begin je met het verhaal van Hugo, dit verhaal begint meteen spannend waardoor je in het verhaal zit en verder wilt lezen. Daarna schakel je om naar zijn dochter 30 jaar later. Dit is even wennen maar dit lees je ook snel door. Het zijn spannende hoofdstukken met een kleine cliffhanger waardoor je steeds verder wilt lezen. Ik had dit boek binnen een week uit.

ik wil niet al te veel spoileren maar het een boek dat je moet lezen, het gaat over liefde oorlog spanning maar ook lekker eten in een Italiaans dorpje.

je gaat steeds meer van de personages houden maar je leert hun ook steeds beter kennen en hierdoor denk je niet altijd te weten wie iedereen is en wat ze van plan zijn. Daarnaast gebeuren er dingen die je niet zal verwachten. Dit maakt het boek alleen maar leuker.

Het boek heeft een prachtig einde maar dat mocht wel wat meer zijn uitgeschreven, je mist dan wel het uitgebreide van de liefde. Ook had ik soms wat meer Willem weten zoals wat er uiteindelijk met Sofia is gebeurt. 

Maar ben je op zoek naar een boek wat mooi interessant ontroerend en je in spanning houd. Dan is dit het perfecte boek, echt een aanrader die zeker op je lijstje moet!

Het kind uit Toscane

 • Auteur:

  Rhys Bowen
 • Verschenen:

  13 januari 2020
 • Uitgave:

  ISBN 9789045219363
  Uitgever Karakter
  384 pagina's
 • Uitgever:

  Karakter
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is 1944 als de Britse bommenwerperpiloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig springt. Hij komt terecht in de groene velden van het door de Duitsers bezette Toscane. Zwaargewond vindt hij onderdak in een gehavend klooster en leert hij de Italiaanse Sofia Bartoli kennen. De liefde die tussen hen bloeit op maar wordt ruw beëindigd door verraad.
  Bijna dertig jaar later keert Hugo's van hem vervreemde dochter Joanna terug naar het Engelse platteland voor de begrafenis van haar vader. Tussen zijn persoonlijke spullen doet ze een schokkende ontdekking: ze vindt een ongeopende brief, geadresseerd aan Sofia.
  Hoewel ze nog worstelt met haar eigen persoonlijke trauma's, gaat Joanna op reis naar Toscane om de geschiedenis van haar vader te begrijpen. Joanna komt er al snel achter dat sommige mensen het verleden liever laten rusten, maar ze is nu te ver gekomen om haar vaders geheimen los te laten...

Meer info