• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het kind uit Toscane RECENSIE

Het kind uit Toscane speelt zich af in twee verschillende periodes. Te beginnen in 1944 wanneer Hugo Langley neerstort met zijn parachute omdat hij wordt neergehaald door de Duitsers. Hij wordt gevonden door Sofia, een jonge vrouw uit het dorp, met wie hij op zoek gaat naar een schuilplaats. Ze verzorgt Hugo en samen proberen ze uit handen van de Duitsers te blijven. In deze periode van alle bezoeken van Sofia naar Hugo in het vervallen klooster bloeit er liefde op en doen zij ook een bijzondere ontdekking. Wat gebeurd er als ze toch in gevaar komen?

30 jaar later overlijd Hugo en gaat zijn dochter Joanna op zoek naar de geheimen uit het verleden. Wat heeft haar vader allemaal meegemaakt? En wat betekenen die brief en voorwerpen die ze gevonden heeft tussen de spullen van haar vader?

Ze reist naar hetzelfde dorp als waar haar vader in 1944 is neergestort en ontdekt hier dat de geheimen van haar vader ook hier nog steeds geheimen zijn.

Dit boek is van begin tot eind heerlijk om te lezen. De schrijfstijl is vlot en door de afwisseling van personages in de verschillende periodes blijf je ook geboeid omdat er elke keer weer nieuwe informatie naar voren komt.

Soms iets te voor de hand liggend maar vaak genoeg verrassend en door de prettige omschrijving van de omgeving krijg je helemaal het gevoel aanwezig te zijn in Toscane.

Een boek dat je moet lezen. Grote kans dat je net als ik van de personages gaat houden, geniet van de liefde die opbloeit en niet te vergeten het lekkere eten waar zo uitgebreid over geschreven wordt waar je helemaal een beeld van kan creëren. 

Het kind uit Toscane

 • Auteur:

  Rhys Bowen
 • Verschenen:

  13 januari 2020
 • Uitgave:

  ISBN 9789045219363
  Uitgever Karakter
  384 pagina's
 • Uitgever:

  Karakter
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is 1944 als de Britse bommenwerperpiloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig springt. Hij komt terecht in de groene velden van het door de Duitsers bezette Toscane. Zwaargewond vindt hij onderdak in een gehavend klooster en leert hij de Italiaanse Sofia Bartoli kennen. De liefde die tussen hen bloeit op maar wordt ruw beëindigd door verraad.
  Bijna dertig jaar later keert Hugo's van hem vervreemde dochter Joanna terug naar het Engelse platteland voor de begrafenis van haar vader. Tussen zijn persoonlijke spullen doet ze een schokkende ontdekking: ze vindt een ongeopende brief, geadresseerd aan Sofia.
  Hoewel ze nog worstelt met haar eigen persoonlijke trauma's, gaat Joanna op reis naar Toscane om de geschiedenis van haar vader te begrijpen. Joanna komt er al snel achter dat sommige mensen het verleden liever laten rusten, maar ze is nu te ver gekomen om haar vaders geheimen los te laten...

Meer info