• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het kind uit Toscane RECENSIE

Het boek begin op het moment dat Piloot Hugo Langley uit een beschoten bommenwerper springt. Zwaargewond komt hij terecht in de groene velden van het bezette Toscane. Hij wordt onder gebracht in een vervallen klooster en verzorgt door de Toscaanse Sofia. De opbloeiende romance wordt ruw verstuurd door verraad.

Bijna 30 jaar later keert Joanna terug naar het Engelse platteland voor de begrafenis van haar overleden vader Hugo. Tussen de persoonlijke spullen vindt Joanna tot haar verrassing een brief die haar terugbrengt naar het verleden van haar vader. Haar eigen problemen opzij zettend vertrekt Joanna naar San Salvatore in de Toscane en begint daar aan de zoektocht naar het verleden.

De hoofdstukken wisselen tussen Hugo(in 1944) en Joanna (in 1973), Het boek heeft een fijne schrijfstijl en zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Het is ook zo geschreven dat je je in Italië waant met een Italiaanse mama en heerlijke gerechten. De personages hadden naar mijn idee meer uitgewerkt mogen worden, bleven nu wat oppervlakkig, dit was echter niet storend voor het verhaal. Aan het eind zat nog een leuke plottwist, alleen had ook wat meer uitgewerkt mogen worden. Het verhaal is langzaam opgebouwd en het einde ging ineens erg snel.

“Het kind uit Toscane” zeker een aanrader met de zomer in aantocht. Zittend in de zon je waanend in Engeland en vooral Italië, de Toscane.

Het kind uit Toscane

 • Auteur:

  Rhys Bowen
 • Verschenen:

  13 januari 2020
 • Uitgave:

  ISBN 9789045219363
  Uitgever Karakter
  384 pagina's
 • Uitgever:

  Karakter
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is 1944 als de Britse bommenwerperpiloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig springt. Hij komt terecht in de groene velden van het door de Duitsers bezette Toscane. Zwaargewond vindt hij onderdak in een gehavend klooster en leert hij de Italiaanse Sofia Bartoli kennen. De liefde die tussen hen bloeit op maar wordt ruw beëindigd door verraad.
  Bijna dertig jaar later keert Hugo's van hem vervreemde dochter Joanna terug naar het Engelse platteland voor de begrafenis van haar vader. Tussen zijn persoonlijke spullen doet ze een schokkende ontdekking: ze vindt een ongeopende brief, geadresseerd aan Sofia.
  Hoewel ze nog worstelt met haar eigen persoonlijke trauma's, gaat Joanna op reis naar Toscane om de geschiedenis van haar vader te begrijpen. Joanna komt er al snel achter dat sommige mensen het verleden liever laten rusten, maar ze is nu te ver gekomen om haar vaders geheimen los te laten...

Meer info