• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roadtrip van je leven RECENSIE

“De Roadtrip van je leven”

In het boek De Roadtrip van je leven wordt het verhaal verteld van Eline en Marcus.
Eline is na een auto-ongeluk niet meer de weg op geweest en dat terwijl ze een reisblog heeft en ze erg graag op vakantie gaat. Als haar beste vriendin Bè (Beatrice) Haar uitnodigt om naar Sicilië te komen voor haar verjaardag, kan Eline niet wachten om naar haar toe te vliegen. Tot Bè aan haar voorstelt om met haar auto naar Sicilië te komen, en ook nog samen met haar broer Marcus, die ze niet kan uitstaan…..
Marcus is altijd druk bezig met zijn werk in de boekhandelsketen van zijn ouders. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, ziet hij dit als een kans om los te komen van al het werk. Ook ziet hij het als een kans om Eline te laten zien dat hij volwassener is dan Eline denkt, want als tiener had hij al een oogje op haar.

Het verhaal wordt door beide personages verteld. Ieder hoofdstuk door de ogen van of Eline of Marcus. Zo leer je de personages echt kennen. Dit vind ik een erg fijne schrijfwijze. De schrijfstijl leest erg prettig waardoor ik het boek snel uit had!

In het verhaal wordt de roadtrip erg duidelijk beschreven waardoor je het gevoel krijg alsof je zelf ook door de landen reist. Alle plaatsen worden heel gedetailleerd beschreven en aangezien ik in veel van de plaatsen zelf ben geweest waande ik mij weer helemaal daar!

De roadtrip van je leven is een heerlijk vakantieverhaal met romantiek en vol avontuur. Ik zou dit boek zeker aanbevelen.

De roadtrip van je leven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
    Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
    Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Meer info

Toegevoegd door: