• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roadtrip van je leven RECENSIE

Toen dit boek bij mij op de mat viel had ik er gelijk zin in. De vrolijke voorkant die je verteld dat het boek over een daadwerkelijke roadtrip gaat geeft je zin om erin te duiken. Dat heb ik ook meteen kunnen doen. Geen moeilijke opstart waarbij je denkt van, kom op nou, waar begint het verhaal. Het is dus geen moeilijk of ingewikkeld boek om in te beginnnen. Het pakt gelijk je aandacht en laat het niet meer los.

De personages moet je net als mensen zelf even de tijd geven om zichzelf bloot te geven, maar gaandeweg leer je ze beter kennen. De manier waarop dingen beschreven worden zijn heel fijn en overbodige informatie is er niet. Je krijgt prachtige beelden door de beschrijving van de omgeving. Alsof je zelf op roadtrip bent. 

Ik vond het een ontzettend fijn boek om te lezen en genoot er enorm van. Ik kan het zeker aanraden als je even lekker weg wil zwijmelen in een feel good boek. 

De roadtrip van je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
  Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
  Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Meer info

Toegevoegd door: