• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het eerlijkheidsexperiment RECENSIE

Recensie: Het Eerlijkheidsexperiment - Clare Pooley

Het boek verteld het verhaal van meerdere personages die met elkaar verweven raken door het notitieboekje ‘Het eerlijkheidsexperiment’

Julian een man van 79 jaar heeft veel fouten in zijn leven gemaakt en besluit om in het Eerlijkheidsexperiment zijn waarheid te noteren.

Dit notitieboekje laat hij achter in Monica’s Café, waar Monica het schriftje vind. Geraakt door het verhaal van Julian besluit niet Monica op zoek te gaan naar Julian maar ook haar waarheid te noteren in het eerlijkheidsexperiment. Ook Monica laat het notitieboekje ergens achter waardoor er nog een personage wordt geïntroduceerd.

Naarmate het notitieboekje van het ene naar het andere personage gaat beginnen de levens van de personages zich ook met elkaar te verweven, waardoor er vriendschappen ontstaan die anders niet bij elkaar zouden komen.

Het eerlijkheidsexperiment is een boek waarin verschillende emoties aanbod komen: drama, humor, verdriet, romantiek en geheimen die naarmate het verhaal aan het licht komen. Het eerlijkheidsexperiment is geen spannend boek, het is de nieuwsgierigheid naar de personages die je door het boek heen leid. Waardoor het een luchtig boek is. Een echte aanrader, een boek met een thema die je nog niet eerder heb gelezen.

Het eerlijkheidsexperiment

 • Auteur:

  Clare Pooley
 • Verschenen:

  4 juni 2020
 • Uitgave:

  ISBN 9789403186801
  Uitgever Cargo
  352 pagina's
 • Uitgever:

  Cargo
 • Genre:

  Feelgood
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid vertelt? Dit is de vraag die de 79-jarige weduwnaar Julian Jessop stelt op de eerste pagina van een groen notitieboekje dat hij achterlaat in een café. Op de kaft van het boekje staat "Het eerlijkheidsexperiment'.

  Monica, de eigenaresse van het café, ziet het boekje liggen en besluit de uitdaging aan te gaan en de waarheid over haar leven in het boekje op te schrijven. Ze legt het weer terug op tafel en zo gaat het door: vijf andere mensen zullen het boekje vinden en na het lezen van de persoonlijke verhalen van anderen hun eigen waarheid op papier zetten. De wens van de oude Julian Jessop wordt vervuld op de meest onverwachte en hartverwarmende wijze.

Meer info

Toegevoegd door: