• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Ember en de ijsdraken RECENSIE

Ijskoud avontuur

Ember en de ijsdraken is een verrassend fantasy avontuur. Het is een magische en oprechte vertelling vol vriendschap en vastberadenheid. De personages die de wereld van Ember bevolken zijn gevarieerd en uiteenlopend. Het gaat van een betoverde deurknop tot een hilarische, pratende kat. Het verhaal doet wat denken aan Nevermoor, maar vooral aan De Noorderlicht Trilogie. Het is misschien niet zo veelomvattend en gedetailleerd als die trilogie van Philip Pullmann, toch heeft het iets verfrissend. Het is een wonderlijk en eigenzinnig drakenverhaal waar in valt te verdwijnen.

Ember 1 - Ember en de ijsdraken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Ember ziet eruit als meisje, maar is eigenlijk een vuurdraak. Als ze naar Antarctica vlucht, ontdekt ze de jacht op ijsdraken en zet ze alles op alles om de ijsdraken te redden.

  Ember en de ijsdraken van Heather Fawcett is een spannende fantasy voor lezers vanaf 10 jaar vol draken, magie en avontuur.

  Ember komt voortdurend in de problemen. Niet handig, als je eruitziet als meisje maar je eigenlijk een vuurdraak bent en iedereen je wil doden. Ze vlucht van het drukke Londen naar Antarctica, maar daar ontdekt Ember de jacht op ijsdraken, en stort ze zich nog dieper in de problemen. Want de ijsdraken moeten gered, al kost het haar haar eigen leven.
  Dit is magie. Dit is avontuur. Dit is dierenliefde. Dit is fantasy met een actuele twist: kom niet aan onze natuur. Met pratende kat en humeurige deurklink.

Meer info

Toegevoegd door: