• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De Ademdief RECENSIE

In de wereld van Miranda Peters is magie aanwezig. Het zijn de Aspiratar die daarvoor zorgen. Die wereld bevindt zich niet op een of andere verre planneet maar gewoon hier op aarde! De Aspriratar leven verborgen in onze samenleving. Verborgen omdat er jacht op hen wordt gemaakt. Het zijn de Jagers die alle Aspiratar willen vernietigen. Als er geen magie is op aarde, dan vervalt de vloek die ooit tegen hen is gericht. Door deze vloek wordt geen enkele Jager ouder dan twintig jaar.

Het boek begint met een hele spannende scene waarbij de Jager Quinn de achtervolging inzet op Thalia, een Aspiratar maar ook een gewoon zestienjarig meisje dat samen met haar zusje Livvy al jaren op de vlucht is. Tijdens deze ontmoeting laten zowel Quinn als Thalia kansen liggen om de ander uit te schakelen, iets wat hen duur kan komen te staan. Thalia weet te ontkomen en vlucht met Livvy verder. Quinn zet de achtervolging in.

Tijdens deze achtervolging beleven de hoofdpersonen, Quinn en Thalia allerlei spannende avonturen. De hoofdstukken worden vanuit wisselend perspectief geschreven, de ene keer is Quinn aan het woord, de andere keer Thalia. Daardoor leren we beide hoofdpersonen goed kennen, ze worden door de auteur geloofwaardig neergezet. Ze begeleidt ons door de magische wereld om ons heen waar we geen weet van hebben.

Het verhaal is goed opgebouwd, leest vlot weg en is spannend. Zo spannend dat je eigenlijk meteen aan het vervolg wilt beginnen. Maar daar zullen we nog even op moeten wachten.

De Ademdief

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dood de Ademdieven.
  Vernietig de magie.
  Verbreek de vloek.
  Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
  Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
  Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

Meer info

Toegevoegd door: