• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De anderen RECENSIE

De beste vriendin van het hoofdpersonage Sheila, Dina Kaminer, één van de belangrijkste wetenschappers van het land wordt vermoord aangetroffen met een babypop vastgelijmd aan haar handen. Twintig jaar geleden hebben ze met hun vriendinnenclub een pact gesloten: ze zouden bewust kinderloos blijven, net zoals de vrouwen in de Tora. Nu Sheila’s eigen leven op het spel staat moet ze echter de balans opmaken: wie kan ze nog vertrouwen, en wie wil haar de ultieme prijs laten betalen?

Tijdens het lezen van het boek ga je terug in het verleden en leren we Sheila en haar vriendinnen kennen, en waarom hebben zij ervoor gekozen kinderloos te blijven. Een bijzonder iets aan het boek is  de fascinatie die de vriendinnen groep hebben met de kinderloze vrouwen uit de Bijbel.

Al met al werd ik niet in dit boek 'gezogen'. Het boek leest moeilijk weg, bevat lange zinnen die je soms echt twee keer moet lezen om te begrijpen. Daarnaast moet je echt wel wat kennis hebben over de bijbel wil je de verwijzingen in het boek begrijpen.

Ondanks dat ik de voorkant van het boek er erg spannend uit vond zien, is dit niet te vergelijken met de spannnig in het verhaal wat geschreven is. Deze spanning zat er helaas niet in..  Het boek is hierdoor niet spannend genoeg en is een boek die je na het wegleggen niet snel weer zou pakken.

Om deze reden geef ik het boek maar 1 hartje.

De anderen

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (18 stemmen)
  • Omschrijving:

    Zo gauw de 41-jarige Sheila het nieuws hoort, weet ze dat de politie haar zal bellen. Een van de belangrijkste feministische wetenschappers van het land – en een van haar oudste vriendinnen – is vermoord aangetroffen, met een babypop vastgelijmd aan haar handen. Twintig jaar geleden had hun vriendinnengroep samen een pact gevormd: zij zouden bewust kinderloos blijven, net als hun vrouwelijke voorbeelden in de Tora.
    Maar de jaren zijn niet voor alle vriendinnen even goed geweest. En nu haar eigen leven ook op het spel staat, moet Sheila de balans opmaken: wie kan ze nog vertrouwen, en wie wil haar de ultieme prijs laten betalen?

Meer info