• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De anderen RECENSIE

Een vriendinnengroep van 4 vrouwen besluit bewust kinderloos te blijven, net als hun voorbeelden uit de Tora. 

Sheila, één van de vriendinnen, hoort het nieuws van de moord op één van de andere vriendinnen. Ze wordt gehoord door de politie en vanaf dat moment neemt de schrijfster ons mee in het onderzoek naar de moord. Is Sheila het volgende slachtoffer of hoofdverdachte?

Het verhaal is intrigerend, maar helaas heeft de schrijfster deze intrige niet kunnen benutten in het schrijven van een spannend verhaal. Lange zinnen, personages die vlak blijven en een voorspelbaarheid gedurende het verhaal maken dat ik dit boek beoordeel met 'slechts' 2 hartjes. Ik vond de informatie over de 4 vrouwen in de Tora boeiend, persoonlijk was dat voor mij het enige positieve aan dit boek. 

De anderen

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (18 stemmen)
  • Omschrijving:

    Zo gauw de 41-jarige Sheila het nieuws hoort, weet ze dat de politie haar zal bellen. Een van de belangrijkste feministische wetenschappers van het land – en een van haar oudste vriendinnen – is vermoord aangetroffen, met een babypop vastgelijmd aan haar handen. Twintig jaar geleden had hun vriendinnengroep samen een pact gevormd: zij zouden bewust kinderloos blijven, net als hun vrouwelijke voorbeelden in de Tora.
    Maar de jaren zijn niet voor alle vriendinnen even goed geweest. En nu haar eigen leven ook op het spel staat, moet Sheila de balans opmaken: wie kan ze nog vertrouwen, en wie wil haar de ultieme prijs laten betalen?

Meer info